Helsingborg
FCH

Herrarna föll på hemmaplan mot Helsingborg

10 november 2021 23:00

På onsdagskvällen väntade hemmamatch för herrarna i Wallenstam arena. Allt började med ett felaktigt pass från Pixbo Wallenstam som öppnade upp för Helsingborgs första mål redan 1.39 in i första perioden. Gästerna hade mer noggrannhet och var mer distinkta i anfallsspelet.

Pixbo Wallenstam vs FC Helsingborg 5-8 (0-4, 1-1, 4-3)

...

Pixbo Wallenstam skapade inte samma tryck framåt och hade svårt med passningsspelet i avslutande lägen. Ett passningsspel som ofta resulterade i kontringar för gästerna. Perioden slutade 0-4.

Tufft uppförsbacke för hemmalaget inför andra perioden. Period två började ungefär som den första. Helsingborg tog tag i taktpinnen, utökade ledningen, och matchen var fortsatt i Helsingborgs ägo. Efter 18.44 spelat i period två fick Pixbo Wallenstam in bollen bakom Helsingborgs målvakt och det stod 1-5 på matchtavlan, ett resultat som stod sig perioden ut.

Även i inledningen av den tredje perioden hade Pixbo Wallenstam svårt att komma till bra lägen, Helsingborg behäll positionen i förarsätet. Trots en upphämtning från Pixbo Wallenstam, som stundtals spelade sex mot fem, så räckte det inte idag. De tre poängen tillskrevs till slut Helsingborg som vann med 8-5..

Linus Nestorsson blev matchens lirare. Kapten Gustav Fritzell säger såhär om matchen;

”Det var ingen bra match från vår sida, vi börjar riktigt dåligt. Vi var inte här idag varken med huvud eller ben och vi sätter oss i skiten och sen är vi inte tillräckligt bra de sista två perioderna.”

Thomas Hammar-Andersson om matchen:

"Var ett abrupt uppvaknande efter cuphelgen när vi mötte vardagen igen. Tidigare känns det som vi har fått bra starter och sedan kontrollerat matcherna med fina spelvändningar, nu är det lite tvärtom. Vi bjuder på alldeles för mycket i början och sätter oss i en jobbig sits. Men för tillfället hinner vi tyvärr knappt analysera, och än mindre träna oss ur det, då vi spelar matcher mer än vi hinner träna. Tar med oss sista perioden och hoppas på en go känsla att komma tillbaka till Umeå där vi ju slog serieledarna för två veckor sen. Nu nya serieledare att besegra."