25 februari 2022 21:00

I ett litet grådaskigt men ändå lite sol som tar sig igenom molen så tar Pixbo Wallenstam IBF emot IBF Falun en fredagskväll i slutet av februari.

Pixbo Wallenstam IBF vs IBF Falun 6-2 (0-0, 1-0, 5-2)

...

Det blev en sevärd första period med möjlighet till mål för båda lagen men perioden slutade 0-0.

Period två startade med ett tidigt mål för hemmalaget, Oskar Weissbach, assisterades av Filip Wramdemark, som gjorde 1-0 när klockan stod på 3.10 och det resultatet stod sig perioden ut.

Drygt fyra minuter in i period tre utökade Pixbo Wallenstam ledningen till 2-0 genom Linus Nestorsson via assist från Martin Östholm.

Falun reducerade snabbt vid 5.15 och det stod 2-1 på matchtavlan. 8.28 utökade rävarna ytterligare genom Alfred Pettersson som gjorde 3-1 och han assisterades av Felix Lanver. 9.09 drabbades Falun av en utvisning och i powerplay gjorde Felix Lanver 4-1, passningen kom från Martin Östholm.

12.31 blev det en dubbelutvisning så under två minuter var det spel fyra mot fyra men Falun tog ut sin målvakt vid 12.50 för att få ett litet övertag. Vid 13.06 stod det 4-2 på tavlan men Pixbo Wallenstam var inte sena att replikera och 13.29 stod det 5-2, målskytt kapten Gustav Fritzell och assisten kom från Martin Östholm.

15.25 tog gästerna time out, 15.38 plockade Falun ävenut sin målvakt ett flertal gånger men utan utdelning i sitt sex-mot.fem spel. Vid 18.45 gjorde Oskar Weissbach mål i tom bur, assiterad av Gustav Fritzell och det var 6-2 till Pixbo Wallenstam. Ett resultat som stod sig matchen ut. Matchens lirare i Pixbo Wallenstam blev Jon Hedlund