23 januari 2022 20:00

Pixbo Wallenstams herrar fick ställa klockorna för en tidig samling denna söndagsmorgon. Bussens GPS var inställd på att ta dem till Eriksdalshallen i Stockholm för match borta mot Djurgården.

Djurgården IF IBS vs Pixbo Wallenstam IBK 8-9 SD (2-2, 2-4, 4-2, 0-1)

...

Matchen öppnade med mål av Anton Eriksson assisterad av Linus Nestorsson efter knappt sex minuters spel. Drygt tio minuter senare var det Oskar Weissbach som hittade rätt, assiterad av Felix Lanver. De sista fem minuterna av perioden var Djurgården spelförande och hann både reducera och kvittera så vid periodpaus stod det 2-2 på matchtavlan.

Period två började sisådär för Pixbo Wallenstam då man drabbades av en utvisning efter drygt sju minuter. Denna möjlighet tog Djurgården tillvara på och hemmalaget tog ledningen med 3-2. Kort därefter satte man även 4-2. Det blev tändvätskan som Pixbo Wallenstam behövde. I anfall efter anfall radade man upp chanser och fick även utdelning flertalet gånger. Vid periodpaus hade gästerna vänt och gick til pausvila med en 6-4 ledning.

Efter 51 sekunders spel i tredje perioden gav Martin Ojaniemi Pixbo Wallenstam ytterligare ett ledningsmål till 4-7 men Djurgården gav sig inte. Sakta men säkert tog sig järnkaminerna tillbaka in i matchen genom både ett och två mål i rask takt fram till 6-7, men återigen fick Pixbo Wallenstam utdelning och vid 12:21 stod det 8-6 till gästerna. Men återigen ”bjöds” Djurgården in i matchen och reducerade till 7-8. Djurgården tog sedan timeout vid 17:42 och spelade 6 mot 5. Hemmalaget skapadeett otroligt tryck och vid 18:35 kvitterade man till 8-8 och tog matchen till förlängning.

Övertiden fick ett abrupt slut efter 22 sekunder då Martin Östholm blev matchvinnare, assisterad av Linus Nestorsson. Östholm satte bollen bakom Djurgårdens målvakt och med det åkte Pixbo Wallenstam hem med två poäng på fickan.

Thomas H Andersson, huvudtränare för Pixbo Wallenstam, om matchen:

”Efter cirka femton minuter i andra får vi ordning på grejerna och tar tag i matchen. Vi har sedan läge att stänga matchen flera gånger både offensivt och defensivt men är överens i omklädningsrummet efteråt att vi inte var tillräckligt ödmjuka för tre poäng idag. Gott i alla fall att höra killarna 'läxa upp' varandra och inte nöja sig med en suddenseger, eller ska vi kalla det Östholm-seger.”