Kalmarsund
KAL

Poäng på nytt för herrarna - i den åttonde matchen i rad

26 januari 2022 23:00

Senast vann herrarna hemma i förlängningen mot Djurgården. Borta mot Kalmarsund under onsdagskvällen blev det på nytt ett suddendrama. Men denna gång fick herrarna åka hem utan extrapoängen.

Kalmarsund vs Pixbo Wallenstam 7-6 (1-3, 2-1, 3-2, 1-0) SD

...

Kalmarsund var lite hetare i matchinledningen och fick 1-0 efter 10.50 spelade. Därefter blev Kalmarsund låga, stillastående och bolltittande. Adam Persson gavs möjlighet att kvittera till 1-1 assisterad av Felix Lanver efter drygt tretton minuters spel. Bolltapp av Kalmarsund och Felix Lanver gav rävarna 2-1, assisten kom från Oskar Weissbach. Vid 18.58 satte Lucas Dahlström, av i raketfart mot Kalmarsunds mål och det var Pixboledning 3-1, assisten kom från Alfred Pettsersson och resultatet stod sig perioden ut.

Hemmalaget startade period två som den första och reduceringen är ett faktum, 2-3. Vid 04.05 tryckte Felix Lanver upp 4-2 i nättaket. Efter drygt nio minuters spel drabbades Kalmarsund av en utvisning, och hemmalaget lyckades reducera trots en man mindre på banan. 3-4 inför sista perioden.

Linus Nestorsson, assisterad av Filip Wramdemark, bågade in mål nummer fem för rävarna i början av tredje perioden. Pixboledning 5-3, men Kalmarsund replikerade omgående och inom loppet av tre minuter hade Kalmarsund vänt underläge till ledning fram till 6-5 på tavlan. I samband med det tog Pixbo Wallenstam time out. 16.16 var det kvitterat till 6-6, mål av Martin Ojaniemi framspelad av Oskar Weissbach. Kalmarsund tog sedan time out vid 18.38 men 6-6 stod sig matchen ut.

Förlängningspoängen gick till Kalmarsund då Kim Nilsson avgjorde matchen efter 2.18 men rävarna fick dock med sig en poäng.

En kort summering av matchen från Thomas H Andersson, huvudtränare Pixbo Wallenstam.

”Vårt mål i år, i gruppen, är ju att vinna alla matcher så självklart lite surt just nu kanske. Ser man det i ett lite större perspektiv har vi tagit poäng i åtta raka matcher och jag tror att kvitteringen ikväll kommer att vara oerhört värdefull när tabellen summeras. Jag är väldigt stolt över killarna ikväll där försvaret sitter klockrent mot ett väldigt desperat Kalmarsund som verkligen ställer frågor till oss. Men vi måste ändå våga spela lika fin och rolig anfallsbandy även i ledning.”