Helsingborg
FCH

Herrarna föll på bortaplan mot Helsingborg

13 februari 2022 19:30

Nu tätnar striden runt slutspelsplatserna. Under söndagen spelades en viktig match runt slutspelsstrecket då Pixbo Wallenstams herrar mötte Helsingborg på bortaplan. En match som hemmalaget Helsingborg till slut vann med 7-2.

Skulle det bli målvakternas match i Skåne med tanke på att det ändå är våra VM målvakter som ställs mot varandra i dagens match.

Ja, det skulle man kunnat tro, men ”ställningskriget” avgjordes mer på ”plan”, krispigare passningar än mot avslut och målgörande.

Ingen av lagen ville bjuda upp till spel under första och även större delen av period två, dock hade båda lagen haft målchanser men bollen stannade på ”rätt” sida av linjen. Pixbo Wallenstam hade svårt att komma in i tempo och få stäm i sitt spel.

Två perioder hinner i princip spelas utan ett mål i sikte men när det är 56 sekunder kvar av andra perioden lyckas FC Helsingborg få in bollen, lite snöpligt, bakom Pixbo Wallenstams målvakt och det är 1-0 till hemmalaget, ett resultat som stod sig perioden ut.

En märklig situation under de första minuterna i period tre är att en av Pixbo Wallenstams spelare är helt klart fasthållen av en FC Helsingborg spelare men domarna väljer (?) att inte ge Pixbo Wallenstam en möjlighet till kvittering genom ett straffslag och detta resulterar, tyvärr, i en kontring som även gav FC Helsingborg utdelning och det blir 2-0 till hemmalaget. Hemmalaget ges straffmöjlighet, som man också kan fundera över varför, och då de sätter sin straff är det 3-0 till hemmalaget FC Helsingborg.

Under de sista sex minuterna av matchen ges Pixbo Wallenstams herrar möjlighet till reducering då en Helsingborgs spelare blir utvisad. Martin Östholm gör Pixbo Wallenstams första mål och han assisterades av Felix Lanver och det är 3-1 i Helsingborgs Arena. Pixbo Wallenstam tar TO 15:42 och väljer att ta ut sin målvakt och 9 sekunder senare gör FC Helsingborg mål nummer 5.

Tyvärr var inte Pixbo Wallenstams herrar tillräckligt uppmärksamma att de endasat var 5 man på plan när de kunde varit 6 och FC Helsingborg lät inte vänta på sig utan för 5-1 i tom kasse liksom mål nummer 6. Genom ett tråkigt felpass av en Pixbo spelare ges FC Helsingborg möjlighet att rycka ifrån lite mer och mål nummer sju är ett faktum och med 19 sekunder kvar av matchen så reducerar Anton Eriksson assisterad av Felix Lanver till 2-7.

Totalt sett var detta inte rävarnas match, de fick mer eller mindre ingen utdelning alls på sina målchanser eller att stänga till försvaret så resan hem till Mölnlycke denna söndagskväll kommer vara lågmäld och frågan är om denna match blev spiken i kistan eller kommer vi att se Pixbo Wallenstams herrar defilera i de sista matcherna för att kunna vara med i slutspelskampen?

FC Helsingborg vinner matchen med 7-2.

Så här säger Thomas H Andersson, Pixbo Wallenstams huvudtränare om dagens match;

”Tyckte vi hade börjat spela till oss första målet i en tät och tråkig tillställning när FCH istället gjorde 1-0 väldigt snöpligt efter 19.04 i andra. Sen ges vi ju inte chansen att få komma i kapp heller, utan snarare tvärtom, vilket fick oss att tappa huvudena litet i slutet. Vi kan betydligt bättre än så här. Gott med match redan på onsdag.”

Nästa match för herrarna spelas hemma i Wallenstam Arena mot Team Thorengruppen kl 19:15 onsd 16 februari, den kan även ses på sportexpressenplay.se för det som inte har möjlighet att ta sig till Mölnlycke.