VM 2023 ur ett rävperspekriv
Publicerad: 2023-12-30
SSL DAM
Tidigare i december avgjordes historiens fjortonde dam-VM. Sverige vann VM-guld nummer elva historiskt sett och det nionde raka. Pixbo.se har tittat på turneringen ur ett rävperspekriv.

Rikke Ingebrigtsli Hansen gjorde sitt tredje VM för Norge som slutade elva. Man hade siktet högre inställt som lag men Rikke gjorde ett bra VM och stod för 14 poäng (10+4). Det resulterade i en fin sjätteplats i den totala poängligan i turneringen. I gruppspelsmatchen mot Lettland blev hon också utsedd till MVP. Totalt i landslaget: 40, 46+33=79.

Lara Heini gjorde sitt fjärde VM för Schweiz. Fyra blev också lagets placering i mästerskapet denna gång. Vaktade målet under majoriteten av matcherna och blev i semifinalen mot Sverige utsedd till MVP. Uttagen i all star team som turneringens bästa målvakt. Totalt i landslaget: 83 matcher.

Eliška Krupnová gjorde sitt sjunde VM för Tjeckien. Fick äntligen föra sitt lag till en VM-medalj igen då bronset från 2011 nu för sällskap av ett nytt brons. MVP i kvartsfinalen mot Danmark. Totalt i landslaget: 141, 98+69=167.

Moa Andersson gjorde sitt andra VM och är den av våra svenska landslagsspelare som gjort flest landskamper i dagsläget. Uttagen i all star team som en av två backar. Totalt i landslaget 34, 7+10=17.

Cajsa Elm gjorde också sitt andra VM. Totalt i landslaget: 31, 13+16=29.

Klara Loneberg gjorde precis som Moa och Cajsa sitt andra VM. Totalt i landslaget: 30, 26+9=35.

Alma Kilpeläinen var tillsammans med Endres målvakt Frida Görtz reserver på plats. Glädjande nog blev det inga skador under turnering för Sverige. Totalt i landslaget: 10, 2+2=4.

Förutom fyra världsmästarinnor bland spelarna fanns också fyra världsmästare i ledarstaben från Pixbo Innebandy:

  • Joel Rauswall - assisterande förbundskapten
  • Pontus Boman - målvaktstränare
  • Per Tjusberg - läktarcoach
  • Rasmus Bernhardsson - länk från guldsteget
Webmaster Pixbo