Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Wallenstam Arena

Kommunens största arena 

Wallenstam arena i Mölnlycke är kommunens största arena för matcher och evenemang. Den är också Pixbo IBF/IBK:s match- och träningsarena. Anläggningen består av en stor inomhusarena med knappt 1600 läktarplatser.

Här ryms också en stor träningshall, åtta omklädningsrum, kafeteria och en utställningsdel med konferensutrustning. Direkt innanför entrén finns kiosker och plats för andra försäljningsytor samt biljettkassor.

Parkering för besökare till Wallenstam Arena
- Tag till höger vid Östermalmshallens padelarena. Parkeringen är kostnadsfri.
- Fortsätt rakt fram i rondellen innan Arenan bort till parkeringshuset. Parkeringen är avgiftsbelagd. Faciliteter

Anläggningen bestårav en stor inomhusarena med knappt 1600 läktarplatser. Här ryms också en stor träningshall, åtta omklädningsrum, kafeteria och en utställningsdel med konferensutrustning. Direkt innanför entrén finns kiosker och plats för andra försäljningsytor samt biljettkassor.


    

Historik Wallenstam arena
I december 2013 beslutade kommunfullmäktige att bygga en ny sportarena i Mölnlycke, ett stenkast från Wallenstamhallen. Hösten 2018 blev det formellt klart att alla överklaganden avslagits och byggandet tog fart. Arenan stod sedan klar 2021.

Hemmaplan för innebandy
Arenan är Pixbo IBF/IBK:s matcharena och vi förlägger även cuper och träning åt klubbens lag här. Även andra sporter och föreningar ska kunna hyra hallen för olika typer av arrangemang.

Ansvar
Wallenstam Arena ägs av Härryda kommun. Pixbo IBF/IBK är hyresgäst i arenan och  föreningen har ett hyresavtal som reglerar respektive ansvar. Föreningen har nyttjanderätt till arenan vardagar, kvällar och helger, och Härryda kommun ansvarar, underhåller och sköter alla tekniska installationer i byggnaden, brand/utrymningslarm, fasta brandposter och sprinkleranläggning och åtgärdar byggnadstekniska brister. 

 
Säkerhet och utrymning Wallenstam Arena (WA) - viktig information
 
Utrymning, återsamlingsplats, första hjälpen och hjärtstartare:

Utrymningsplanen med markerade ytor för dörrar, brandsläckare, brandfiltar finns vid ingångarna till Arenan via Spel- och ledare entré (från Bruksgatan) och Huvudentrén (från Viola Gråstens plats 3). 

  • Alla nödutgångar och utrymningsvägar är markerade med gröna skyltar och vägledande ljus. 
  • Utrymningsvägar får inte vara blockerade av material.
  • WA har 3 hjärtstartare, vilka är placerade vid huvudentrén och resp sekretariat i hall A och B.
  • Förstahjälpen tavla finns därför endast att tillgå i cafeteria på plan 2. Notera att Första hjälpen materiel har oftast lagen själva, både egna, gästande lag och NIU, i sina förbands- och förstahjälpen väskor. 
  • WA har återsamlingsplats på planen utanför huvudentrén (torget Viola Gråstens plats).

Om det börjar brinna - Rädda, Varna, Larma, Släck
- Om det börjar brinna ska arenan utrymmas.
- Sätt dig själv och andra i säkerhet
- Larma räddningstjänsten genom att slå 112. Tala om vad som hänt, varifrån du ringer och vem du är. Sedan kan du försöka att släcka branden om det är möjligt. 

En bra ramsa för att komma ihåg är: 
- Rädda = Rädda dig själv och de som är i fara.
- Varna = Varna alla som hotas av branden.
- Larma = Larma 112.
- Släck = Släck branden om du tror att du klarar det. 

När du ringer 112 kopplas ditt samtal till SOS-central. Oavsett vilken telefon du ringer ifrån, slår du alltid 112 utan riktnummer. Det gäller även när du ringer från en mobiltelefon. Larmoperatören tar reda på vad som hänt för att kunna hjälpa dig. Det är därför viktigt att svara larmoperatören på följande frågor:
- Vad har hänt?
- Var har olyckan inträffat?
- Vem är du och var ringer du ifrån?

Kontaktinformation
Polis, räddningstjänst eller ambulans:
- Larma: 112
- Övriga ärenden (ej akut situationen eller pågående brott): 114 14.

Fastighetsjouren Härryda kommun:
- Kontorstid: 031-724 61 00
- Övrig tid: 0707-67 51 76

Övriga händelser eller anmälan:
- Kanslifunktionen dagtid: 031-88 08 58 eller mail till [email protected] 
- PW Styrelsen: https://www.pixbo.se/om-pixbo/kontakt

Parkering 
För er som kommer till Wallenstam Arena med bil så finns inga möjligheter att parkera i direkt anslutning till huvudentrén. Vi hänvisar all parkering till den stora Parkeringsplatsen söder om Massetjärn.

Om man har mycket material som skall hämtas/lämnas i arenan så kan man köra närmare entrén och stanna några enstaka minuter där inte övrig trafik eller boende störs, och direkt därefter ska bilen parkeras på angiven plats.Möjlig att boka för evenemang
Det är möjligt att boka arenan för framtida evenemang. Bokningarna hanteras av kansliet hosPixbo IBF/IBK. Bokningsförfrågningar görs här: [email protected]

Tillgänglig för alla
Det finns hiss mellan de två våningsplanen så att alla utrymmen är tillgängliga. Det finns även åskådarplatser för exempelvis rullstolsburna personer.

Andra hallar 
Vid sidan av Wallenstam Arena tränar Pixbo IBF/IBK:s lag i Mölnlycke idrottshall (hall A och B). Båda hallarna ligger under samma tak och har samma adress: Idrottsvägen 1, Mölnlycke. Det är även fri parkering. Karta >

Mer information om Wallenstam Arena
Läs mer om Wallenstam Arena på Härryda kommuns hemsida här.