Lördag
19 Mar 2 matcher
Måndag
21 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Tisdag
29 Mar 1 match
Onsdag
30 Mar 1 match
Torsdag
07 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Tisdag
12 Apr 1 match
Fredag
15 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match

Fyra Pixbospelare uttagna till U19-herrlandslagets breddläger på Bosön

3 maj 2022 11:30
PW AKADEMI

Den 12-15 maj samlas U19-herrlandslaget (födda 04-05) på Bosön för läger. Utöver teambuilding och träning väntar även vänskapsmatcher mot Täby FC och Rosersberg Arlanda IBK i K-rauta Arena i Täby. Det är gratis inträde till matcherna, som även sänds på InnebandyTV.


Stort grattis säger vi till Oscar Hammarqvist, Daniel Kalentun, Gustav Lindberg och Benjamin Schill i Pixbo Wallenstam Akademi som har tagits ut till detta breddläger.

Sveriges U19-herrlandslag har genom åren fostrat oerhört många stjärnor. Efter två mästerskap med ett silver och ett brons är siktet nu på att ta guld i nästa mästerskap som blir i Fredrikshamn 2023. Men den internationella konkurrensen är tuff, säger förbundskapten Jonatan Brolin.

"Den internationella innebandyn är generellt väldigt tuff och landskamperna spelas ofta i ett högt tempo. Höga krav ställs på det fysiska spelet, att hantera dueller och viljan att tävla fullt ut mot sin motståndare varje gång. Det höga tempot gör att det behövs en bra teknik, men framför allt förmågan att ta bra beslut med bollen i pressade situationer för att ge sina medspelare utrymme att agera. Slutligen tror vi mycket på att bygga världens bästa lag. I internationella matcher ha ett lag som coachar varandra och har viljan att göra sina lagkompisar bättre och tryggare på planen. Kan vi skapa det tillsammans med spelarna får de andra nationerna se upp."

Se hela truppen här >