Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Pressmeddelande: Alicia Svensson byter Jönköping mot Pixbo Wallenstam

18 maj 2020 12:00
SSL DAM

Pixbo Wallenstams damer har gjort klart med sitt tredje nyförvärv inför kommande säsong, Jönköpings Alicia Svensson. Efter flytten från moderklubben Fröjered till Jönköping fick Alicia Svensson testa på spel i SSL 2018/19, men det var förra säsongen som den riktiga debuten skedde.


– Det var väldigt spännande och ett högre tempo och mindre tid med boll än vad jag har varit van vid innan. Det var jätteroligt att få möta så bra spelare och lag runt om i Sverige. Innebandymässigt känner jag att jag har mer att ge än vad jag fått ut hittills.

Under sin karriär har Alicia fått dra på sig den blågula tröjan i U19-landslaget och ny klubbadress blir alltså Pixbo Wallenstam.

– Jag tänkte en hel del fram och tillbaka hur jag ville göra kommande säsong. Eftersom jag var sugen på att börja studera i Göteborg kändes Pixbo Wallenstam som ett väldigt spännande och roligt alternativ.

Målet och förväntningarna inför 2020/21 handlar om utveckling för Svenssons de men även få mer rutin.

– Jag vill utvecklas ännu mer som innebandyspelare och verkligen få ut mitt spel i SSL. Sedan vill jag komma in ännu mer i tempot och spelet med boll och känna att jag får ut mina styrkor så mycket som möjligt. Det ska bli otroligt kul att få spela i Pixbo Wallenstam så jag är väldigt taggad på kommande säsong.

Elitansvarig Kalevi Pessi säger så här om sitt senaste nyförvärv.

– En spännande ung spelare som redan har en del meriter med bland annat guld i U19-VM och debut i SSL. Vi tror att Alicia kan utvecklas väldigt bra i Pixbo Wallenstam och vi ser fram mot hennes första säsong hos oss.

Även huvudtränare Jonas Eliasson ser fram emot att få se Svensson i den rödvita tröjan.

– Jag har fått ett väldigt bra intryck av henne. Det är en driven spelare med ett fint spelsinne. Alicia är en lovande spelare som jag hoppas ska ta ett stort steg hos oss i Pixbo Wallenstam.

Fakta Alicia Svensson. Född: 2000-08-04. Position: Center. Moderklubb: Fröjereds IF. Har också spelat i: Jönköpings IK Landskamper: 12 U19. Meriter: VM-guld U19 (2018).

SILLY SEASON >

Bild: Fri att använda, © Pixbo.se