Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Pressmeddelande: Succéspelaren förlänger med Pixbo Wallenstam

15 maj 2020 19:00
SSL DAM

Nästa viktiga pusselbit för Pixbo Wallenstams damer inför kommande säsong är på plats. Succéspelaren från 2019/20, Klara Loneberg, förlänger sitt kontrakt. Lonebergs förra säsong gick som på räls då hon öste in poäng i serien och länge ledde den interna poängligan.


– Att det gick så bra som det gjorde beror nog mycket på fokus och viljan att gå framåt. Jag har tagit hjälp av personer som ser saker jag själv inte ser och jag har testat mycket av detta under träningar och matcher.

Under säsongen var hon med i Guldsteget och fick kröna det hela med att göra landslagsdebut. Även den blev succéartad då hon blev tvåmålsskytt inom loppet av tolv minuter.

– Det var superhäftigt att få spela sin första landskamp, mot Finland, på hemmaplan, det kunde inte blir bättre. Jag hoppades innan att jag skulle kunna slappna av och inte låta nervositeten ta över och det kunde jag.

Dessvärre slutade succésäsongen i moll med en korsbandsskada strax före slutspelet, ett slutspel som på grund av covid-19 inte blev något slutspel. Skadan är precis opererad och nu blickar Klara framåt.

– Jag har nu en hel del rehab framför mig men jag jobbar varje dag för att komma tillbaka starkare än någonsin. Det är svårt att säga när jag kommer tillbaka i spel men det kommer att ske successivt under säsongen. Vi kommer inte att ta några risker.

När det väl blir dags för spel igen blir det alltså i den rödvita tröjan då Loneberg precis har förlängt sitt kontrakt med klubben.

– Det känns jättebra att förlänga med Pixbo Wallenstam. Det är en seriös klubb med många målmedvetna och drivna individer som tillsammans siktar mot SM-guld och det är precis dit vi ska nå.

Elitgruppens Kristina Landgren Carestam är mycket nöjd över att Klara stannar.

– Vi är glada över att Klara har förlängt sitt kontrakt med Pixbo Wallenstam. Hon har haft en otrolig utveckling hos oss med debut i landslaget som kronan på verket. Tyvärr fick hon en tråkig knäskada i slutet av säsongen som hon lägger allt fokus på att rehaba nu. Vi tror väldigt mycket på Klara framöver och kommer att satsa på henne då hon är en väldigt viktig pusselbit i vårt lagbygge.

Huvudtränare Jonas Eliasson ser fram emot att få jobba med Loneberg.

– Hon har imponerat på mig med ett fantastiskt spelsinne och sin målfarlighet och styrka i farliga ytor. Debuten i landslaget var välförtjänt och det känns kanon att hon fortsätter sin satsning i Pixbo Wallenstam.

Fakta Klara Loneberg

Född: 1999-08-02. Position: Forward. Moderklubb: IBK Lockerud Mariestad. Kom till Pixbo Wallenstam: Inför säsongen 2018/19 SSL 2019/20: 21, 20+13=33. Landskamper: 1 A och 2 U19. Merier: SM-silver (2020), SM-brons (2019).

SILLY SEASON >