27 Apr 2 matcher

Damerna till semifinal i Champions Cup

27 augusti 2023 06:30
SSL DAM

Efter seger även i den andra kvartsfinalen, nu med 9-4, är Pixbos damer klara för semifinal i Champions Cup.

Under lördagen väntade returmöte i kvartsfinalserien i Champions Cup mot TPS i Åbo för Pixbos damer. Efter en svängig match redde man ut det hela och kunde vinna med fem bollar, 9-4, och säkra semifinalplatsen.

Efter ett finskt ledningsmål gick gästerna fram till en 4-1 ledning innan den första pausen var slut.

Mittperioden gick sedan i hemmalagets favör. Efter tre finska mål var matchen helt jämn inför avslutningen. Vid finsk seger skulle sudden death vänta.

I den tredje perioden ladePixbo dock in en extra växel och nu var det gästerna som gjorde tre raka mål. I ett sista försök att komma ikapp tog TPS ut målvakten vilken ledde till två mål i öppen kasse för rävarna som därmed vann matchen med 9-4 och knep semifinalplatsen.

Poängbäst blev åter duon Klara Loneberg, två mål och en assist, och Emma Stenberg med 2+1.

Mer information om motstånd och tider för semifinalerna kommer.