Söndag
11 Okt 2 matcher
Lördag
17 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 2 matcher
Fredag
30 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 2 matcher
Fredag
13 Nov 1 match
Onsdag
18 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Lördag
28 Nov 1 match
Idag 1 match
Söndag
06 Dec 1 match
Fredag
11 Dec 1 match
Söndag
13 Dec 2 matcher
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
20 Dec 1 match
Onsdag
30 Dec 1 match
Söndag
03 Jan 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Fredag
15 Jan 1 match
Söndag
17 Jan 2 matcher
Lördag
23 Jan 1 match

Sofia Greftén tog vägen via Akademin

25 juni 2017 19:58
PW Akademi

Sofia Greftén är ett exempel på en av Akademins spelare som tar nästa steg i Pixbo Wallenstams utvecklingsmodell. Hon har spelat i Pixbo Wallenstam under hela sin karriär och gått vägen från ungdomslag, genom spelarakademin, till att nu lyftas upp i SSL-laget.

För drygt ett år sedan debuterade Sofia Greftén i dåvarande division 1, numera Damallsvenskan. Hon var också med i det JAS17-lag som tog SM-silver.


Sofia tränade försäsongen 2016 med SSL-damerna och var med och spelade i Czech Open. Nu har hon alltså tagit tagit steget till en plats i SSL-truppen.

SSL-damernas tidigare huvudtränare Jonas Eliasson är glad över att se ytterligare en ung talang till laget.

– Sofia är en spännande spelare som endast gjort en säsong i vårt allsvenska lag. Hon har redan visat att hon är mogen att få chansen i SSL. Sofia är stark i kroppen och duktig på att komma in i de obekväma ytorna. Hon har ett hårt och lurigt skott som jag hoppas vi kommer att få se mycket av i många år framöver. En väldigt spännande spelare.

Sofia Greftén om när hon fick beskedet om uppflyttningen under säsongen.

– Jag blev självklart överraskad eftersom jag endast spelat en säsong i division 1. Till en början fick jag reda på att jag skulle köra försäsong med laget och tog det mer därifrån och bara körde på. Men självklart jättekul. Jag utvecklades otroligt mycket redan förra säsongen eftersom det var ett kliv upp för mig. Ett till steg upp hoppas jag för mig framåt i utveckling ännu mer eftersom tempot är betydligt högre och jag måste bland annat ta snabbare beslut och utveckla fysiken.

Sofia har stora förväntningar på den kommande säsongen och känner sig välkommen i SSL-laget.

– Jag har blivit mottagen otroligt bra, tjejerna är supertrevliga och det är ett lag med väldigt bra sammanhållning.

Pixbo Wallenstam har som ambition att skapa de bästa förutsättningar som går för unga spelare att utvecklas i en utmanande miljö.

– Det är jättekul att vi kan lyfta ytterligare en talang till SSL-laget. Sofia är också uttagen till U19 landslagets läger på Bosön. Ytterligare ett bra kvitto på hennes utveckling, säger Pixbo Wallenstams elitsanvarig Kalevi Pessi.

Foto: Chriax.se