Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Pressmeddelande: Ny assisterade tränare klar för Pixbo Wallenstams damer

27 maj 2020 12:15
SSL DAM

Lagbygget fortsätter för Pixbo Wallenstams damer inför 2020/21. Både spelartrupp och ledarstab ska färdigställas. Det står nu klart att Harman Haurami blir ny assisterande tränare.


Tidigare under silly season stod det klart att Jonas Eliasson är tillbaka som huvudtränare för Pixbo Wallenstams damer. Nu är hans kompanjon i båset klar, Harman Haurami.

– Det blir mitt första elitlag på damsidan och det ska bli fantastisk kul att påbörja detta arbete. Jag har varit involverad inom elitverksamhet de senaste fem säsongerna så erfarenheten som krävs tycker jag mig ha. En stor skillnad till kommande säsong är slutmålet, att vinna ett SM-guld. Detta tillsammans med en trupp, ledarstab och förening som hela tiden strävar åt att hela tiden göra varandra bättre. Det ska jag givetvis försöka bidra till och samtidigt njuta av att ha målet i siktet.

Harman upptäckte innebandy när han flyttade från Tyskland till Sverige 2008. När hans lag i Mullsjö splittrades 2010 provade han istället på att vara tränare för ett knattelag. Detta trivdes han väldigt bra med och spelarkarriären byttes mot en tränarkarriär när han bara var 16 år.

– Tränaryrket är helt fantastiskt! Man lär sig varje dag något nytt och ingen dag är den andra lik. Det är ett väldigt brett ”yrke” och man lär sig inte bara om själva innebandyn utan även mycket om människor, organisationer och samarbeten. Erfarenheter kompletterar man successivt över tid med utbildningar kring aktuell forskning och givetvis samarbete med andra tränare.

En skillnad nu är att Harman blir assisterande tränare, inte huvudtränare som han varit tidigare i sin tränarkarriär

– Jag är mycket positiv över hur Jonas och jag redan har hunnit resonera kring vissa saker och jag är övertygad om att detta kommer att bli grymt bra. Samarbete i en ledarstab är viktigt för oss båda och vi har hittat ett upplägg som passar oss båda bra.

Elitansvairg Kalevi Pessi är glad över att en ny assisterande tränare för Pixbo Wallenstams damer nu är klar.

– Harman är en ung och spännande tränare med ett otroligt engagemang och driv. Han kommer att passa in perfekt i damernas ledarstab.

Och huvudtränare Jonas Eliasson ser fram emot att få en ny kompanjon i båset.

– Jag fick en bra känsla direkt när jag hade samtal med Harman. För mig är det viktigt att det just känns bra från början. Harman är den sista pusselbiten i en redan stark stab och jag ser fram emot ett samarbete som ska ta laget till nya ädla medaljer.

SILLY SEASON >

Bild: Fri att använda, © pixbo.se