Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Caroline Adelöw och Stephanie Boberg till student-VM i polska Lodz

10 maj 2018 17:00
STUDENT-VM

Student-VM spelas 26-30 juni i polska Lodz. Nu har förbundskapten Åsa Karlsson tagit ut sin trupp – med bland annat två spelare från Pixbo Wallenstam - Caroline Adelöw och Stephanie Boberg. Förutom Sverige deltar Tjeckien, Japan, Singapore, Finland och Polen i damernas student-VM. Sverige medverkar inte på herrsidan.


Sveriges damlandslag åker till Polen i slutet av juni för att försöka ta tillbaka guldet i student-VM. Senast, i Portugal 2016, vann Finland finalen mot svenskorna på straffar och det scenariot vill de inte uppleva igen.

Åsa Karlsson tar de kommande matcherna på största allvar.

"Vi ser det som ytterligare en möjlighet att träffa spelarna och även fortsätta jobba med vårt grundspel. Det är en härlig blandning av spelare. De som har varit med ett tag och även helt nya."

Ja, i den uttagna truppen finns bland annat två spelare från IBK Göteborg, som kvalade upp i Svenska Superligan i mars. Det är Alice Bengtsson och Pernilla Hermansson.

"Jag har bra koll på dem och jag har träffat på dem på U19-landslagsnivå. Alice är en hårt arbetande rightforward som vet var både målet och medspelarna står. Hon vann poängligan i den södra allsvenskan och var starkt bidragande till att de tog klivet upp. Pernilla är en allroundspelare som i stort sett kan spela på samtliga positioner. Hon var även med i U19-VM i Polen 2014."

Förutom Sverige deltar Tjeckien, Japan, Singapore, Finland och Polen i damernas student-VM. Sverige medverkar inte på herrsidan.