Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

RIG-spelare blir säsongens första nyförvärv på damsidan

8 mars 2022 19:40
SSL DAM

Silly season 2022/2023 är igång. Pixbo Wallenstams damer inleder den med att presentera ett nyförvärv. Välkommen till rävfamiljen, Thea Löfborg!


Välkommen Thea!

Thea Löfborg född 2003 är klar för Pixbo Wallenstams damer.

"Klubben har en helhet som jag tror passar mig perfekt. Det verkar vara en bra förening med en bra ledarstab och ett lag med trevliga och grymma tjejer. Det ska bli en spännande miljö att utvecklas i", säger Thea Löfborg om beslutet.

Innan debuten i SSL sker ska Thea ta studenten från RiksInnebandyGymnasiet (RIG):

"Tiden uppe i Umeå har varit väldigt rolig och lärorik. Jag har utvecklats som spelare men framför allt som person utanför planen. Trots att mycket fallit bort på grund av coronapandemin har det varit tre väldigt bra och roliga år. Det allra bästa jag tar med mig är alla fina kompisar jag fått", säger Thea Löfborg.

Hur ska det bli att spela SSL till hösten?

"Det ska bli väldigt spännande och roligt eftersom jag alltid haft som mål att spela i högsta serien. Dessutom ska det bli väldigt roligt att spela med och mot väldigt bra spelare."

Thea har de senaste säsongerna spelat i allsvenskan med RIG. När säsongen nu närmar sig sitt slut ligger laget topp två i serien och Löfborg ligger topp sju i totala poängligan. Och vad blir största skillnaden mot allsvenskan där du spelar nu?

"Den största skillnaden när man sedan kommer upp i SSL blir helt klart tempot, allt går så himla mycket snabbare där samt att kvalitén på spelarna är betydligt högre."

Debuten i U19-landslaget är avklarad, den skedde i Euro Floorball Tour i höstas. Den blev minst sagt lyckad där Löfberg vann den interna poängligan (och kom tvåa i den totala) samt blev utsedd till matchens lirare i Sverige i en av matcherna.

"Det var otroligt häftigt och roligt att få göra debut i landslaget. Det har varit en dröm ända sedan jag var liten", säger Thea Löfborg.

U19-VM för Theas årskull skulle ha spelats i maj. På grund av pandemin söker man nu ny arrangör och kan förhoppningsvis spela det till hösten istället.

"Att komma med där när det väl blir av är såklart ett stort mål för mig. Det hade varit väldigt kul och häftigt att få spela ett VM. Det motiverar mig till att jobba hårt för att komma med där och att få bidra till att Sverige vinner guld", sägerThea Löfborg.

. . .

Röster om Thea Löfborg

Sportchef Philip Bringestedt: "Vi är otroligt nöjda över att vi har lyckats komma överens med Thea om en framtid i Pixbo Wallenstamtröjan. Hon är en otroligt skicklig spelare som har framtiden för sig. När vi pratar om att bygga trupper för att vinna titlar så vill vi inte endast ha spelare med skills och färdigheter utan även vinnarskallar och karaktärer med högt uppsatta mål. I den bilden passar Thea perfekt in. I henne får vi en forward som inte bara sitter inne på väldigt goda innebandykvaliteter utan även en forward som är otroligt ambitiös med en vilja att ständigt utvecklas. Vi är som sagt otroligt glada över att få välkomna Thea till Pixbo Wallenstamfamiljen."

Huvudtränare Jonas Gustafsson: "Jag upplever Thea som väldigt ambitiös och målmedveten. Hon har en hög spelförståelse och fina kvaliteter med klubba-boll. Summerat har Thea stor potential och jag är väldigt glad att hon har valt att spela för Pixbo Wallenstam framöver.

FAKTA. Thea Löfborg. Född: 2003-06-24. Position: Forward. Moderklubb: Fröjereds IF. Har även spelat i: Warberg IBF. Kommer närmast ifrån i: RIG Umeå. Landskamper: 3 U19.