Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Idag 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Årets spelare, kandidat 5: Stephanie Boberg från Pixbo Wallenstam

13 april 2018 05:30
SSL DAM

Att en back gör näst mest mål i Svenska Superligan hör inte till vanligheterna. Men det gjorde Pixbo Wallenstams Stephanie Boberg – som nu är nominerad till Årets spelare. Fem kandidater presenteras på dam- och herrsidan. De två spelare som blir utnämnda till Årets spelare presenteras under SM-finalveckan.

– Jag har fått belöning för allt hårt slit jag har lagt ner i många år, säger hon.


34 mål på 25 matcher. Det är Stephanie Bobergs facit i Svenska Superligan den här säsongen. Backen har tagit ett rejält kliv utvecklingsmässigt och på planen. Något hon själv bekräftar.

– Det har varit en väldigt rolig säsong. Det har gått väldigt snabbt, vilket är ett bra tecken på att det är kul. Jag har fått belöning för allt hårt slit jag har lagt ner i många år. Jag har lagt mer fokus på mitt skott och fått utdelning där också.

Det är bland annat en bra försäsong som ligger till grund för Bobergs fina spel. Hon har tränat på ett annat sätt och blivit mer fysisk. På så sätt har hon kunnat koncentrera sig på att utveckla spelet med klubba. Hon har också blivit lättare i kroppen, och samtidigt snabbare.

– Jag har varit bra tränad rakt igenom. Samtidigt har jag så klart fantastiska medspelare som jag har mycket att tacka för.

Boberg fick också göra VM-debut i december i Bratislava. Och väl där överträffade hon sig själv, menar hon.

– Det var fantastiskt. Lätt bland de bästa innebandyupplevelserna. Man har en tro på hur det ska vara, men det var lite häftigare ändå. Jag trodde aldrig att det skulle gå så bra. Att jag blev matchens lirare i semifinalen kunde jag aldrig drömma om.

Tillsammans med Pixbo Wallenstams Lisa Andebratt och Isabell Krantz är Stephanie uttagen till fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour 27-29 april, där Sverige möter Finland, Schweiz och Tjeckien. Det här blir damlandslagets första matcher sedan VM-guldet i Bratislava i december.

Fakta Stephanie Boberg. Klubb: Pixbo Wallenstam IBK. Position: Back. SSL-poäng 2017/18: 44 (34+10).

Om Årets spelare:

Fem kandidater presenteras på dam- och herrsidan. De två spelare som blir utnämnda till Årets spelare presenteras under SM-finalveckan.

Källa: Innebandy.se