Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Idag 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Lördag
06 Apr 1 match

Pepa Juha klar för Pixbo Wallenstam

28 oktober 2020 16:30
SSL HERR

Med anledning av Covid-19 har den tjeckiska ligan stängts. Detta har inneburit att Pixbo Wallenstam fått möjligheten att plocka in Pepa Juha, som redan har en historia i föreningen.

Pepa Juha är nu klar för Pixbo Wallenstam och pixbo.se fick en pratstund med honom.


Välkommen "hem" Pepa, hur känns det att vara tillbaka hos Pixbo Wallenstam?

Tack så mycket för varmt välkomnande! Det känns fantastiskt. Att vara en del av Pixbo Wallenstam har alltid varit och är fortfarande är en av mina huvudmål som jag ställde in mig på när jag var typ 13 år, nu är jag bara tacksam att vara här igen.

Pixbo Wallenstam och Pepa Juha har ganska sköna minnen tillsammans, vad är dina starkaste minnen från din förra sejour i Pixbo?

Bra fråga! Jag har ett minne som alltid kommer att följa mig. Det var moment efter vi förlorade med JAS laget i SM-finalen på Innebandyfesten. Jag visste att det var min sista matchen i Sverige, för jag var tvungen att lämna till Tjeckien. Självklart, att svälja förlusten var tufft men saker som vi sa om familjen, vänskap och broderskap till varandra i omklädningsrummet betyder fortfarande mycket för mig. Pixbo blev mycket mer än innebandy för mig, alla killarna som satt i det rummet blev min svenska familj. Vill säga stort tack till dem alla om någon av dem läser det här. Att ha dem alla tillsammans var mer värdefullt än guldmedaljen runt halsen. Jag blir känslomässig när man tänker på det ögonblicket.

Vad har hänt i Pepa Juhas liv sen sist du spelade med oss?
Hänt ganska mycket! Avslutade gymnasiet, studerar på två universitetet.

Vunnit det första tjeckiska U19 VM guldet, bytt lag. Som sagt innan, mycket har hänt men är glad att mina ”twenties” är inte tråkiga.

Vi som följer dig på social media kan se att mycket av ditt liv kretsar kring innebandy, hur mycket betyder innebandyn för dig?

Innebandyn är en oskiljaktig del av mitt liv. Alla har sin egen flykt så innebandyn och all förberedelse runt är min flykt från allt annat i livet, betyder allt för mig. Jag känner att det här är någonting jag är bra på och vill bli bättre för varje dag. Jag är väldigt tacksam att jag får träna med Svenska spelare och jag är mer än säker att det kommer utveckla mig bättre och snabbare, något som jag ser fram emot väldigt mycket.

Största skillnaden på Tjeckisk och Svensk innebandy när du haft möjlighet att tillhöra 2 elitorganisationer i bägge länderna?

Största skillnaden? Jag tycker att det är ganska uppenbart. I Sverige är det krig både på träning och match. Där finns inget annat alternativ än att köra 110%. Svensk innebandy är mycket tuffare. I Tjeckien har man mycket tid att fatta beslut men måste vara ärlig, jag tycker redan om det tuffa, snabba spelet i Sverige.

Vad är din personliga målsättning med att komma till Pixbo

Jag vill bli en viktig del av Pixbo Wallenstam under tiden i Sverige och vad måste jag säga, på grund av att jag kan lite svenska är det lite enklare att komma in och bli accepterad av laget. Vill också få mycket erfarenhet för att spela i de viktigaste och avgörande delarna av spelet. Oavsett i vilket lag, jag kommer alltid att sträva efter att vara nyckelspelaren.
Så nu är det spännande tid att lära mig många nya saker, som jag ska använda direkt! Tack för det

Sista saken jag vill göra i Sverige är att tillbringa tid med mina kompisar som jag lärde känna för 3 år sen. Det kommer bli jättekul att “catch up” igen. Har saknat många av dem.

Du har hunnit vara med på bortamatch mot Storvreta och gjort några träningar, hur känns det?

Som sagt innan, det är bara fantastiskt. Lördag kväll kom jag till Mölnlycke och 06:30 på söndag morgon satt jag med laget till Uppsala. Och jag måste säga att jag är överraskad, alla i Tjeckien vet att Svensk innebandy är snabbare och tuffare men hade faktiskt ingen aning att skillnaden är så stor. Träningarna är så bra! Det är som krig och det spelar ingen roll om det är uppvärmning eller match 5 mot 5 och det gillar jag jättemycket. Hoppas att jag får en chans att kämpa för mina lagkamrater under matchen också!

Situationen som innebandy spelare i Czech är såklart tuff, hur har tiden utan innebandy påverkat dig och vad tänkte du när ni fick beskedet om att tjeckiska ligan stänger?

I början var det mycket ”homemade” gym och löpning. Använde även min yngre syster som en barebell :). Vi hade zoom sessions med Sparta för att "peppa" varandra under träning.

När det blev klart att ligan stänger till Jul typ ville jag bort, måste fixa en lösning där jag kan träna och spela match. Jag gjorde en grym preseason och ville inte förlora det jag byggt upp under så lång tid. Den här säsongen ville jag visa mycket mer av Pepa Juha än någonsin tidigare. Nu är jag här, klar för Pixbo Wallenstam. Så tacksam att det hände. Jag lovar att jag kommer använda min tid bra. Har nu möjligheten att utveckla och jobba på många saker som vill jag visa på planen. Ska inte slösa tid!

Vi är såklart väldigt glada att ha dig tillbaka även om det bara är för en korta period men frågan publik och fans ställer sig, får vi se Pepa Juha i den röd/vit randiga Pixbo tröjan i framtiden och då under en längre period?

Jag har sagt det många gånger, Pixbo är mitt andra hem, jag njuter av att prata Svenska och vara med laget så där finns en stor chans Ja. Jag gillar dock inte att lova saker som jag kan inte lova till 100%.

Även om jag inte kommer spela för Pixbo i framtiden utav olika anledningar så skall ni veta att sen 2017 finns det alltid en liten räv i mitt hjärtat!

Välkommen "hem" Pepa och lycka till. Tack igen för den här möjligheten och till alla som hjälpt mig och hjälper mig att känna mig hemma!