Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Pressmeddelande: Nya sportchefer för Pixbo Wallenstams damer

10 oktober 2018 09:00
SSL DAM

Jesper Falk och Fredrik Larsson var förra säsongen assisterande tränare för Pixbo Wallenstams SSL-damer, nu blir duon sportchefer för samma lag. Pixbo Wallenstam utökar alltså sin sportgrupp på damsidan med två nya sportchefer. Duon känner varandra sedan långt tillbaka och även spelarna - något som givetvis är en stor fördel i deras nya roller.


– Att vi känner varandra och tjejerna redan är en styrka som vi kommer att utnyttja. Vi har jobbat ihop i flera olika klubbar genom åren och vet precis vilka erfarenheter vi kan dra nytta av. Det känns även bra att Kalevi Pessi och Kristina Landgren Carestam kommer att vara kvar i sportgruppen runt damlaget då de sitter på en otroligt viktig rutin, säger Fredrik Larsson.

Bland gemensamma uppdrag förutom assisterande tränare för Pixbo Wallenstam SSL dam ifjol finns även IBK Göteborg dam 2016/17 (där Fredrik var huvudtränare och Jesper assisterande) samt Lindås IBK dam 2012/13. Sportchefsrollen är dock ny för dem båda.

– Den största utmaningen för oss kommer att vara, som sportchefsrollen i Pixbo Wallenstam alltid innebär, att på lång sikt bygga ett lag som är med och slåss om SM-guldet varje säsong. Vi vänder dock på det och ser det som en fantastisk möjlighet snarare än en utmaning. Vi känner ett stort engagemang och ser vilka stora resurser som finns i klubben. Förutom det så finns det en hel del organisatoriska möjligheter där vi kommer in med ett nytt modernt tänk från våra karriärer utanför innebandyn, säger Fredrik Larsson.

Elitansvarige Kalevi Pessi är nöjd med utökningen av sportgruppen och ser ljust på framtiden:

– Pixbo Wallenstam bygger en ny organisation för sin elitverksamhet och akademi, där kommer framför allt sportchefsrollen att bli viktigare och viktigare. Fredrik och Jesper kommer in med nya fräscha idéer och massor av energi. Deras erfarenheter som tränare kombinerat med ledaregenskaper och erfarenheter från deras civila karriärer passar som handen i handsken för den nya rollen.

Vad har ni för förväntningar på första säsongen av ert nya uppdrag?

– Först och främst att det kommer bli inspirerande. Vi båda trivs av nya utmaningar och sportchefsrollen är ny för oss båda. Jag förväntar mig en bra dialog och utveckling med tränarstaben då min främsta roll kommer vara som coach och mentor gentemot dem. Vi har stor tro på årets upplaga av Pixbo Wallenstams damer då vi har fått in några riktigt intressanta nyförvärv som spetsat en redan stark trupp, säger Fredrik Larsson.

Jesper Falk fyller i:

– Min förväntan är att vi ska fortsätta att utveckla arbetet med att vara ute i god tid och förutse händelser, både av spelmässig karaktär men även ekonomisk sådan. Jag kommer att vara delaktig i det ekonomiska arbetet runt laget samt fokusera proaktivt med att följa intressanta individer för framtiden.

Fakta: Fredrik Larsson. Född: 1989-01-29. Tränarbakgrund: 13 års erfarenhet varav tre år på elitnivå bland annat som assisterande till Joacim Bernvid i Pixbo Wallenstam SSL dam 2011/12. Ingick också i damlandslagets analysgrupp i samband med VM 2011.

Fakta: Jesper Falk. Född: 1993-08-13. Tränarbakgrund: Lindås P99. Förutom deras gemensamma uppdrag som nämns ovan i texten.