Nacka
NIBK

Damerna kickade igång slutspelet med en storseger

25 mars 2022 23:00

Under fredagen var det dags för Pixbo Wallenstams damer att rulla igång slutspelet 2022. Det blev en trevlig kväll i Wallenstam Arena som slutade med hemmaseger 12-4.

Pixbo Wallenstam visade fin form i inledningen av SM-slutspelet 2022. Det blev en komfortabel vinst i den första SM-kvartsfinalen hemma mot Nacka med åtta måls marginal.

Det tog en minut och 24 sekunder innan rävarna spräckte slutspelsnollan 2022. Då satte Klara Loneberg 1-0. Tvåan kom i mitten av perioden när Alicia Svensson nätade och strax efter det gjorde Moa Andersson 3-0. Periodens sista mål stod Emma Stenberg för fram till 4-0.

"Vi var redo och med från början. Det var full fart framåt och vi hade bra fokus. Nacka låg lite lägre än vi hade tänkt men vi löste det bra och hade tålamod", säger Eliška Krupnová

Mittperioden var 39 sekunder gammal när Denisa Ratajová utökade till 5-0. Nacka reducerade men Eliška Krupnová svarade snabbt med ett 6-1 mål innan Loneberg gjorde sitt andra för dagen fram till 7-1. Det blev periodens sista mål.

Stenberg blev tvåmålsskytt fyra minuter in i den sista perioden innan Flurina Marti gjorde 9-1 i power play. Loneberg fullbordade sedan sitt hattrick när hon fixade tvåsiffrigt. Även Krupnová och Ratajová blev tvåmålsskyttar innan Nacka reducerar två gånger om och fastställde slutresultatet: Pixbo Wallenstam 12, Nacka 4.

"Vi jobbade på byte för byte men kunde satt ännu fler lägen framåt och inte släppt fyra bakåt. Men nu är det roligaste på hela året igång och vi har bra självförtroende. Vi fick lite extra energi av att vinna serien så nu rullar tåget", säger Eliška Krupnová.

Poängbäst i Pixbo Wallenstam: Cajsa Elm med fem assist. Matchens lirare i Pixbo Wallenstam: Cajsa Elm.