Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Idag 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Kalmarsund
KAL

Tredje raka vinsten för herrarna - firma 'Beneš & Fritzell' levererade på nytt

2 oktober 2019 21:00
SSL HERR

Vilken duo Pixbo Wallenstam har i Marek Beneš och Gustav Fritzell. På två matcher har de producerat tio respektive sex poäng. I kvällens match mot Kalmarsund låg firma 'Beneš & Fritzell' bakom nästan allt i anfallsväg för Pixbo Wallenstam och ökade på sina poängkonton ytterligare. De enda två lagen med full pott efter två omgångar i SSL möttes i Wallenstamshallen på onsdagskvällen. Och det blev precis så jämnt som man på förhand hade hoppats på. Hemmalaget kunde till slut gå segrande ur striden och vann till slut med uddamålet 5-4.

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar i SSL är Västkustderbyt borta mot Warberg på söndag klockan 16.00 i Sparbanken Wictory Center.


Pixbo Wallenstam - Kalmarsund 5-4 (2-3, 1-1, 2-0)

Mål Pixbo Wallenstam: Gustav Fritzell 2, Marek Beneš, Axel Larsson, Jens Milesson

Mål Kalmarsund: Simon Nilsson 2, Kevin Björkström, Marcus Johansson

...

Lagkapten Gustav Fritzell gav rävarna en drömstart med mål efter 15 sekunders spel. Kalmarsund kvitterade innan Fritzell gjorde sitt och hemmalagets andra mål för kvällen. Gästerna svarade på nytt och tog även ledningen med 3-2 före periodpaus ett.

– Vi börjar bra men går ner oss, så de tar över perioden, säger Gustav Fritzell.

Firma 'Beneš & Fritzell' fixade sedan kvitteringen för hemmalaget åtta minuter in i mittperioden. Kalmarsund satte sig dock i förarsätet igen inför den avslutande perioden med ett nytt mål fram till ledning 4-3.

– Jag tycker att Kalmarsund är bättre än oss i andra, säger Gustav Fritzell.

Tre minuter in i sista perioden fixade Axel Larson kvitteringen fram till 4-4 innan Jens Nilsson satte ledningsmålet 5-4 för rävarna. Det visar sig även bli segermålet även om Kalmarsund tryckte på för ytterligare en kvittering.

– Nu tar vi tag i det och tar för oss. Det är skönt att vinna tredje raka även om vi inte är lika bra idag som i våra två första matcher. Då är det ändå en styrka att vinna och ta tre poäng, säger Gustav Fritzell.

Gustav blev utsedd till matchen lirare efter 2+1. Omvända siffror 1+2 blev dagens poängskörd för Marek Beneš. Duon har verkligen hittat varandra i inledningen av säsongen.

– Han är lätt att spela med. Han kör på och gör sin grej och det har han gjort grymt bra hittills, säger Gustav Fritzell.

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar i SSL är Västkustderbyt borta mot Warberg på söndag klockan 16.00 i Sparbanken Wictory Center.

– Det ska bli kul med västkustderby! Vi hoppas att det blir riktig derbykänsla och att vi tar fjärde raka, säger Gustav Fritzell.