Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Fredag
16 Apr 1 match
Söndag
18 Apr 1 match
Lördag
24 Apr 1 match
Lördag
18 Sep 2 matcher
Lördag
25 Sep 2 matcher
Fredag
01 Okt 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Måndag
04 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 2 matcher
Idag 2 matcher
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 2 matcher
Lördag
13 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match

Nytt ansikte i PW Akademi damers ledarstab

10 april 2020 15:30
PW AKADEMI

Välkommen till Pixbos Damakademi Jonatan Kaldrup! För de som inte känner till dig sedan tidigare, kan du berätta kort om din innebandykarriär?

– Stort tack! Som den Lerumskille jag är så startade jag min karriär i 0302 när jag var 8–9 år, bytte därefter till Pantern och fortsatte till 2009 då sammanslagningen skedde till FBC Lerum. Spelade mina ungdomsår i HJ-laget, U20 Elit som det hette då och när jag blev senior blev det spel i det dåvarande Division 3 laget.


Jonatan Kaldrup berättar vidare:

– Jag åkte på en korsbandsskada 2015 som höll mig borta från planen en säsong, då tog jag plats i båset och det var väl där någonstans mitt intresse för tränarrollen infann sig. Jag kom tillbaka och spelade mest på skoj men konstaterade väl ganska snabbt att min framtid inom sporten inte är på planen. Därför var det väldigt kul att Emil 2018 ställde frågan om att coacha FBC Lerums D-JAS tillsammans. Hade ett väldigt roligt och lärorikt första år som tränare och bestämde mig för att fortsätta även denna säsong. Har även varit delaktig i Division 3 laget under året, men nu kände jag att det var dags att ta nästa steg för min egen utvecklings skull.

Du kommer bli assisterande i Allsvenska laget och DJ18SM. Vad var det som fick dig att hoppa på det här uppdraget?

– Den största anledningen till att jag valde PW Akademi är för att få jobba med och utveckla tjejer som har en hög ambitionsnivå och som vill framåt i sin utveckling. I Pixbo finns alla förutsättningar för att ta nästa kliv och akademin skriker framtidstro, så den resan vill jag vara med på. Sedan ser jag också en stor möjlighet till att själv utvecklas och ta nästa steg, även om jag i grund och botten är här för att utveckla spelarna så tror jag att denna utmaning kommer att ge mig oerhört mycket erfarenhet och kunskap.

Du ansluter till ledarstaben i Allsvenskan. Vad tror du att du kommer att kunna tillföra?

– Jag hoppas och tror att jag kommer bidra med ytterligare en infallsvinkel både vad gäller den övergripande spelidén men även på individnivå. Jag hoppas även att kunna vara ett bra komplement till mina tränarkollegor i de taktiska bitarna och en tränare som tjejerna ska kunna känna sig sedda hos. Som tränare upplevs jag nog ganska rak och tydlig, men med en stor portion humor då jag tror på att ha en bra balans mellan seriositet och en härlig känsla i gruppen.

Det är ett ungt lag där de flesta inte har spelat i Allsvenskan tidigare. Vad tror du om lagets chanser?

– Ett ungt lag som du säger, men också ett oerhört hungrigt och ambitiöst lag där alla drar åt samma håll. Visst saknar vi erfarenhet av spel i Allsvenskan och det kommer krävas mycket från oss träning efter träning och match efter match då kvalitén höjs avsevärt jämfört med Division 1. Men jag är helt övertygad om att vi kommer göra det jobbigt för våra motståndare om vi är beredda att lägga ner det jobb och fokus som krävs. Motivation slår klass, eller vad säger man? Klyschigt men sant. Tror stenhårt på att vi kommer klara vår målsättning vi har och ser fram emot säsongen!

Sportchef Håkan Skålberg:

– Vi är väldigt nöjda över att komplettera ledarstaben med Jonatan som besitter precis de egenskaper vi tror att laget behöver. Vi har följt Jonatan under säsongen och med tanke på att Jonatan och Emil har haft ett bra samarbete tidigare känns det helt rätt att Jonatan ansluter nu när vi tar oss an tuffare utmaningar.

Varmt välkommen till rävfamiljen!