Pixbo Wallenstam föll med uddamålet hemma mot Linköping

17 november 2021 22:30

”En hackig vecka med sjukdomar i laget och en hackig match där vi var steget efter i princip hela matchen. Vårt beslutsfattande med och utan boll var inte lika bra som senast. Trots detta hade vi chansen att minst få med oss en poäng.”

Pixbo Wallenstam – Linköping IBK 4-5 (1-2, 1-1, 2-2)

...

Period ett började med att Linköping tog ledningen efter 7.37 och vid 15.16 kvitterade till Felix Lanver på pass av Filip Kalentun fram till 1-1. Men Linköping var inte nöjda och tog ledningen på nytt efter 19.16 vilket innebar att gästerna ledde med 2-1 inför den första pausvilan.

Gästerna startade period två likt den första och man gjorde snabbt 3-1. Pixbo Wallenstam reducerade till 2-3 genom Felix Lanver assisterad av Martin Östholm i slutet av perioden.

I den tredje perioden utjämnade Pixbo Wallenstam till 3-3, Oskar Weissbach framspelad av Martin Östholm. Linköping pressade på och satte Pixbo Wallenstam i ett tvåmålsunderläge, 3-5. Men 13.49 in i perioden nätade Oskar Weissbach återigen, denna gång framspelad av Anton Eriksson och Pixbo Wallenstam hade reducerat till 4-5. Tyvärr lyckades man inte vända matchen till ett likaläge med möjlighet till förlängning och matchen slutade med uddamålsseger för Linköping.

Så här kommenterar Magnus ”Sudden” Sundell, Pixbo Wallenstams assisterande tränare, matchen:

Matchens tvåmålsskytt, Felix Lanver, blev matchens lirare och priset delades ut av Måns Löfgren från Västsvenska Innebandyförbundet.

Nästa match, onsdagen den 24 november, spelas hemma mot i Wallenstam Arena 19.15.