27 Apr 2 matcher

Tredje raka guldet för Pixbo Wallenstams damer i Czech Open, Prag

12 augusti 2018 17:00
DAMERNA I PRAG

Traditionsenligt åkte Pixbo Wallenstams damer till höstturneringen Czech Open i Prag, den 9-12 augusti. Resan slutade på bästa möjliga sätt då man för sjätte gången vann guldet i denna turnering.

En turnering som började med ett gruppspel där man tog sig vidare med tre raka segrar och en målskillnad på 19-3. Man vann även de två matcherna i mellanronden och blev därmed gruppetta även där.

I slutspelet blev det desto tajtare matcher. Kvartsfinalen vann man mot tjeckiska Vítkovice med uddamålet och i semifinalen krävdes det ett straffavgörande mot Chodov, även de från Tjeckien. Där klev två nyförvärv fram; Klara Loneberg (från Lockerud Mariestad) som gjorde rävarnas enda mål och Lara Heini (från Piranha Chur, SUI) som räddade samtliga tre straffar.

I finalen blev det svensk motstånd mot Falun. Falun tog en tidig ledning men Klara Loneberg kvitterade under en avvaktande utvisning i matchminut åtta. Minuten senare kom även 2-1, Loneberg målskytt igen. Fem minuter senare utökade Frida Ahlstrand rävarnas ledning till 3-1, det var också resultatet efter period ett.

Isabell Krantz satte sedan 4-1 tidigt i mittperioden i power play och hon gjorde även 5-1 i slutet av perioden.

Det blev också matchens slutresultat och innebär att rävarna knep sitt sjätte guld i Czech Open.

Efter finalen blev Lara Heini utsedd till turneringens bästa målvakt i klassen Elit dam.