22 Apr 1 match

Ratajová fixade segern i västkustderbyt

4 oktober 2019 22:00
SSL DAM

Under fredagen avgjordes säsongens första Västkustderby på damsidan. Det blev en målsnål tillställning i Varberg där gästande Pixbo Wallenstam efter många om och men till slut kunde vinna. Warbergs damer bjöd upp till kamp i hemmaborgen Sparbanken Wictory Center och Pixbo Wallenstams segersiffror skrevs slutligen till 2-1. En tjeckisk forward omskolad till back låg bakom båda rävmålen denna kväll, Denisa Ratajová.

Nästa SSL-match för Pixbo Wallenstams damer spelas redan på söndag. Då åker man till Uppsala för match mot Sirius, matchstart kl. 16.30 i IFU Arena.

Warberg - Pixbo Wallenstam 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)

Mål Warberg: Amanda Wetterström

Mål Pixbo Wallenstam: Denisa Ratajová, Mia Karjalainen

...

Efter en mållös första period gjorde Denisa Ratajová ledningsmålet för Pixbo Wallenstam tidigt i mittperioden i power play. Det blev periodens enda mål och betydde bortaledning i paus.

Warberg kvitterade under första halvan av den sista perioden. I mitten av perioden gjorde Mia Karjalainen 2-1 till gästerna, assisterad av Ratajová. Hemmalaget jagade ytterligare en kvittering men Pixbo Wallenstam höll undan och kunde knipa tre poäng. Segerorganisatören för kvällen var alltså en tjeckiskan Denisa Ratajová med ett mål och en assist (1+1).

– En match som inte är speciellt välspelad. Vi möter ett lågt och aggressivt Warberg som gjort läxan och gör en bra match utifrån sina förutsättningar. Vi kommer inte upp i nivå tillräckligt ofta vilket resulterar i att vi inte gör fler mål idag, skärpan finns inte riktigt där, säger Joel Rausvall, huvudtränare i Pixbo Wallenstam.

Skönt att få komma därifrån med tre poäng trots allt. Poängen är fortsatt viktiga för att hänga med i toppstriden. Ny chans till en bättre prestation på söndag!

Nästa SSL-match för Pixbo Wallenstams damer spelas på söndag. Då åker man till Uppsala för match mot Sirius, matchstart kl. 16.30 i IFU Arena.