Onsdag
03 Mar 2 matcher
Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Måndag
29 Mar 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Fredag
16 Apr 1 match
Söndag
18 Apr 1 match

Pressmeddelande: Fortsatt finsk sisu i Pixbo Wallenstams damlag

29 april 2020 12:00
SSL DAM

Silly season fortsätter för Pixbo Wallenstams damer. Nästa pusselbit är nu på plats, en dubbel sådan till och med. De finska landslagsspelarna Laura Manninen och Mia Karjalainen förlänger med klubben.

– Den finska maffian är inte redo att flytta hem ännu, säger Laura Manninen.


Det var Laura Manninen som var först av de två finska landslagsspelarna att komma till Sverige, Göteborg och Pixbo Wallenstam sommaren 2014. Hon laddar nu för sin sjunde säsong i klubben.

– För mig känns det solklart att förlänga mitt kontrakt med Pixbo Wallenstam. Det finns inget annat lag just nu som jag hade velat spela i. Jag är inte redo att flytta hem än efter en sådan fin säsong som vi hade fram tills att den fick avbrytas. Vi hade något riktigt bra på gång och jag har en stor tillit till att det kommer att bli så även nästa säsong. Jag trivs otroligt bra i laget, vi är som en familj, vilket är viktigt för mig. Det känns också väldigt bra att Mia också väljer att stanna, det är härligt att ha henne här. Att få tillbaka Jonas Eliasson som huvudtränare känns också spännande. Vi kommer att vara starka nästa år, det lovar jag, säger Laura Manninen.

Mia Karjalainen anslöt till klubben sommaren 2018 och gjorde den gångna säsongen sitt andra år i Pixbo Wallenstam.

– Jag hade funderingar på att sluta med innebandyn och göra andra saker i livet inför kommande säsong. Dock slutade inte förra säsongen som någon av oss ville. Innebandy i Sverige och speciellt i Pixbo Wallenstam är fortfarande väldigt roligt och jag gillar det så mycket att jag vill fortsätta spela. Att förlänga med Pixbo Wallenstam var ett lätt beslut att ta, jag vill inte spela någon annanstans för tillfället. Vi har ett fantastiskt lag som kommer att jobba hårt för att nå vårt mål nästa säsong. SSL är den rätta platsen för mig också rent kvalitetsmässigt. Jag gillar att bo i Göteborg och det är en bra balans mellan innebandy och jobb vilket är viktigt för mig.

Både Manninen och Karjalainen är sedan länge givna i det finska landslaget. Mia är lagkapten och har passerat 100 landskamper och Laura är på god väg att göra detsamma.

Man kan därför förstå att elitansvarig Kalevi Pessi är mycket nöjd över att duon stannar

– Vi är otroligt glada över att både Laura och Mia har förlängt sina kontrakt med Pixbo Wallenstam. De tillhör väldens absolut bästa backar och är två väldigt professionella elitidrottare. De är också viktiga ledargestalter både på och utanför planen. Med deras erfarenhet av många tuffa internationella matcher har de en rutin som är ovärderlig.

SILLY SEASON >

Foto: Pixbo.se