Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Måndag
29 Mar 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Fredag
16 Apr 1 match
Söndag
18 Apr 1 match
Lördag
24 Apr 1 match

Lucas Dahlström flyttas upp till SSL

19 maj 2021 22:00
SSL HERR

Lagbygget börjar närma sig slutet för Pixbo Wallenstams herrar. Nu står det klart att Lucas Dahlström flyttas upp till SSL från egna Akademin.


Lucas Dahlström kom till Pixbo Wallenstams Akademi under förra säsongen. 2020/21 skulle därför bli hans första hela säsong i klubben men på grund av covid-19 blev den minst sagt konstig. Lucas hann spela några matcher med Pixbo Wallenstams i JAS, division 1 och U23 samt några matcher för Lindås Rasta i Allsvenskan och kvalet till SSL.

– Det känns väldigt bra att bli uppflyttad. Detta är någonting som jag har drömt om sedan jag var liten. Resan som jag har gjort hittills i Pixbo Wallenstam är jag väldigt stolt och tacksam över.

Att ta klivet upp till SSL blir såklart en stor omställning.

– Jag tror att tempot och intensiteten kommer att vara de största skillnaderna. Skillnaden mellan divison ett och allsvenskan var stor, men jag tror att skillnaden mellan Allsvenskan och SSL är ännu större. Därför ska det bli kul att regelbundet få träna och spela med de bästa för att pusha sig själv och bli bättre.

Det personliga målet inför debutsäsongen i finrummet är givet.

– Att ta en startplats när vi väl drar igång. Fram tills dess kommer jag att köra på med en rejäl försäsongsträning och en hel del extrapass för att vara redo.

Sportchef Rikard Jonsson ser fram emot Lucas fortsatta utveckling.

– Han är en göteborgstalang som är fostrad i Mölndal och vår egna Akademi. Lucas är nu redo att ta nästa steg i sin utveckling och vi ser en stor potential i honom. Det ska bli intressant att få jobba med honom i SSL och låta honom tävla med och mot de bästa spelarna i världen varje dag.

Fakta Lucas Dahlström

  • Född: 2002-08-10
  • Position: Center
  • Moderklubb: Mölndals IBF
  • Har också spelat i: Lindås Rasta IBK