Torsdag
29 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match
Söndag
23 Sep 2 matcher
Tisdag
25 Sep 1 match
Söndag
30 Sep 2 matcher
Onsdag
03 Okt 1 match
Lördag
06 Okt 1 match
Söndag
07 Okt 1 match
Söndag
14 Okt 2 matcher
Söndag
21 Okt 1 match
Onsdag
24 Okt 1 match
Fredag
26 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Onsdag
31 Okt 1 match
Lördag
03 Nov 2 matcher
Torsdag
08 Nov 1 match
Söndag
11 Nov 1 match
Onsdag
14 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 2 matcher
Söndag
25 Nov 1 match
Tisdag
27 Nov 1 match

Pressmeddelande: Ny internationell toppdamspelare till Pixbo Wallenstam

28 maj 2018 09:00
SSL DAM

Lara Heini (SUI) och Mia Karjalainen (FIN) är Pixbo Wallenstams damers nyförvärv hittills inför säsongen 2018/19. När det är dags att presentera nyförvärv nummer tre fortsätter man på den inslagna vägen. Nu välkomnas Denisa Ratajová (CZE) Landslagskollegan Eliška Krupnová finns redan i laget, nu ansluter Denisa Ratajová till Pixbo Wallenstams damer.


– Jag hade några alternativ men huvudsakligen stod det mellan Pixbo Wallenstam och SB Pro där jag spelade förra säsongen. Jag var nöjd där och vi hade en bra säsong ifjol men jag kände att jag ville ha något mer och att jag ville bi en bättre spelare. Ett topplag i SSL är en bra möjlighet för att nå dit.

Vad tror du kommer att bli den största skillnaden mellan SSL och ligorna i Finland och Tjeckien där du har spelat förut?

– Jag förväntar mig hårdare konkurrens och tuffare matcher där allt går fortare än tidigare. I Tjeckien är det tre lag som sticker ut och glappet ner till resten är rätt stort. I Finland är det något bättre, framför allt förra säsongen var riktigt tuff och SSL kommer att bli ytterligare ett steg tuffare.

Kalevi Pessi, elitansvarig för Pixbo Wallenstams damer, är nöjd över att äntligen få se Denisa i klubben.

– Hon är en av de bästa forwardsen i det tjeckiska landslaget och kommer med sitt spelsinne och tyngd att passa väl in i Pixbo Wallenstam och SSL. Redan förra året hade vi kontakt med henne men då fungerade det inte med hennes skola att flytta till SSL. Därför är vi oerhört glada över att allt gick i lås nu.

Huvudtränaren för Pixbo Wallenstams damer Per Tjusberg är inne på samma spår.

– Denisa är utan tvekan en av de mest spännande spelarna utanför SSL och en av ett fåtal utländska spelare som definitivt hade kunnat ta plats i det svenska landslaget. En komplett spelare med skotthot, genombrottsstyrka och kreativa lösningar som dessutom kan spela både back och forward. Jag tror och hoppas att hon kan utvecklas ytterligare i vår miljö och att hon kommer att göra stora avtryck redan under sitt första år hos oss.

Bild: Fri att använda, © Pixbo Wallenstam