Lördag
16 Mar 1 match
Måndag
18 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Söndag
22 Sep 1 match
Tisdag
24 Sep 1 match
Fredag
27 Sep 1 match
Söndag
29 Sep 1 match
Onsdag
02 Okt 1 match
Fredag
04 Okt 1 match
Söndag
06 Okt 2 matcher
Torsdag
10 Okt 1 match
Lördag
12 Okt 1 match
Söndag
13 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Tisdag
22 Okt 1 match
Lördag
26 Okt 1 match

Pressmeddelande: Ny internationell toppdamspelare till Pixbo Wallenstam

28 maj 2018 09:00
SSL DAM

Lara Heini (SUI) och Mia Karjalainen (FIN) är Pixbo Wallenstams damers nyförvärv hittills inför säsongen 2018/19. När det är dags att presentera nyförvärv nummer tre fortsätter man på den inslagna vägen. Nu välkomnas Denisa Ratajová (CZE) Landslagskollegan Eliška Krupnová finns redan i laget, nu ansluter Denisa Ratajová till Pixbo Wallenstams damer.


– Jag hade några alternativ men huvudsakligen stod det mellan Pixbo Wallenstam och SB Pro där jag spelade förra säsongen. Jag var nöjd där och vi hade en bra säsong ifjol men jag kände att jag ville ha något mer och att jag ville bi en bättre spelare. Ett topplag i SSL är en bra möjlighet för att nå dit.

Vad tror du kommer att bli den största skillnaden mellan SSL och ligorna i Finland och Tjeckien där du har spelat förut?

– Jag förväntar mig hårdare konkurrens och tuffare matcher där allt går fortare än tidigare. I Tjeckien är det tre lag som sticker ut och glappet ner till resten är rätt stort. I Finland är det något bättre, framför allt förra säsongen var riktigt tuff och SSL kommer att bli ytterligare ett steg tuffare.

Kalevi Pessi, elitansvarig för Pixbo Wallenstams damer, är nöjd över att äntligen få se Denisa i klubben.

– Hon är en av de bästa forwardsen i det tjeckiska landslaget och kommer med sitt spelsinne och tyngd att passa väl in i Pixbo Wallenstam och SSL. Redan förra året hade vi kontakt med henne men då fungerade det inte med hennes skola att flytta till SSL. Därför är vi oerhört glada över att allt gick i lås nu.

Huvudtränaren för Pixbo Wallenstams damer Per Tjusberg är inne på samma spår.

– Denisa är utan tvekan en av de mest spännande spelarna utanför SSL och en av ett fåtal utländska spelare som definitivt hade kunnat ta plats i det svenska landslaget. En komplett spelare med skotthot, genombrottsstyrka och kreativa lösningar som dessutom kan spela både back och forward. Jag tror och hoppas att hon kan utvecklas ytterligare i vår miljö och att hon kommer att göra stora avtryck redan under sitt första år hos oss.

Bild: Fri att använda, © Pixbo Wallenstam