Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Pressmeddelande: Moa Andersson klar för Pixbo Wallenstam

7 maj 2019 12:00
SSL DAM

Pixbo Wallenstams damer presenterar sitt andra nyförvärv för säsongen. Välkommen Moa Andersson! Moa är en ung talang född år 2000 och kommer närmast från KAIS Mora.

Pixbo Wallenstam bygger ett damlag för framtiden. Förra året anslöt Klara Loneberg och Emma Stenberg och sedan tidigare fanns Linnéa Wilhelmsson i laget. Till sommaren kommer norskan Rikke Ingibrigtsli Hansen och då ansluter även det senaste nyförvärvet Moa Andersson. Samtliga med erfarenheter från U19-landslaget.


Moa är Stockholmstjej och började sin karriär i Kungsängen. Efter lite olika klubbar i huvudstaden gick flytten till dalarna och KAIS Mora. Hon har där, trots sin unga ålder, redan spelat tre säsonger i SSL. Nu väljer hon att fortsätta sin innebandykarriär i Pixbo Wallenstam.

– Det är en professionell klubb och bemötandet jag har fått i alla kontakter vi har haft hittills gör att beslutet känns helt rätt. Pixbo Wallenstam är ett av topplagen i SSL dam och har ett lag med riktigt bra spelare och stämningen i laget verkar riktigt bra. Det är också kul att jag känner några av tjejerna från U19-landslaget och det känns även riktigt skoj med Göteborg som stad.

Vad mer spelade in i valet av Pixbo Wallenstam som klubb?

– Det erbjuds möjligheter även utanför innebandyn med studier, arbete och så vidare. Jag har haft tre underbara år i Mora med både klubben och staden och Mora kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat. Men med den helhet som Pixbo Wallenstam presenterade tror jag att detta kommer bli hur bra som helst och att det kommer att göra att jag tar nästa steg inom innebandyn.

Hur kan du bidra i Pixbo Wallenstam?

– Jag hoppas verkligen att det kommer att märkas att det kommer en taggad tjej som vill vara med och bidra och vinna matcher. Jag ser verkligen fram emot att landa i Göteborg i sommar, men det var ett av de tuffaste beslut jag någonsin har tagit.

Du fick debutera i U19-landslaget i Euro Floorball Tour i november 2017. Vad betydde den uttagningen för dig?

– Det är en ära att få representera Sverige och det blev en bekräftelse för mig när jag först fick vara med 99-kullen. Den uttagningen gav mig rutin som jag sedan hade stor nytta av när jag också blev uttagen med 00-kullen. Det var också en möjligheten att få vara med i en motiverande och utvecklande miljö där man blev sparrad och där man lärde känna några av de absolut bästa spelarna födda 1999 och 2000. Och sedan att bli coachad av Camilla Granelid och övriga ledare kring henne var enormt inspirerande. Det har gett mig en jätteboost.

Och det gav dig mersmak att satsa vidare mot A-landslaget?

– Verkligen. Äran att få representera Sverige är stor och känslan att sätta på sig den blågula dräkten är häftig. Att jag dessutom fick lära mig mer om hur landslagsverksamheten fungerar och att vi fick vara nära A-landslaget vid samlingarna gjorde att jag fick mer insikt och förståelse för att jag måste våga ta för mig mera. Samtidigt vet jag att jag har massvis att utveckla för att nå min dröm som jag har haft sedan jag var liten, att en dag få ta på mig A-landslagströjan och representera Sverige. Och jag tror att med den här flytten till Göteborg kommer jag få chansen att utvecklas och förhoppningsvis kommer det att göra att jag kommer ett steg närmare drömmen.

Kalevi Pessi elitansvarig för Pixbo Wallenstam ser Moa Andersson som ytterligare en pusselbit i ett framtida storlag.

– Hon är en spännande ung och talangfull back som passar in i vårt damlag som handen i handsken. Moa kommer att vara en viktig kugge i den nya kärngrupp som skall bilda vårt framtida storlag. Vår strategi är att satsa på unga talangfulla spelare som vi vill ge bästa möjliga förutsättningar att utvecklas till nyckelspelare i ett av Sveriges bästa damlag.

Även huvudtränaren för Pixbo Wallenstams damer, Per Tjusberg, ser Moa som en av de mest spännande unga backtalangerna.

– Hon är med all sannolikhet innebandyvärldens mest rutinerade tonåring. Med spel i tre SM-finaler kommer hon redan nu att bidra med värdefull rutin och trygghet.