Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

SM-silver till Pixbo Wallenstams damer

22 april 2023 16:00
SSL DAM

Inför storpublik i Avicii Arena var det dags för SM-final mellan Thorengruppen IBK och Pixbo Wallenstam IBK. För tredje året i rad ställdes lagen mot varandra i SM-final. Och för tredje året i rad blev det SM-silver till Pixbo Wallenstam. "Det är tufft. Vi kämpar på och gör en bra match men det räckte inte hela vägen", säger Pixbos Moa Andersson till SVT.


10 489 på läktarna gjorde sitt för att skapa en magisk inramning i Avicci Arena. Efter ett ställningskrig matchen igenom där lagen följdes åt i målprotokollet med varandra var det till slut Thorengruppen som drog det längsta strået. Oona Kauppi avgjorde i den tredje perioden med ett mål som fullbordade hennes hattrick i matchen.

För Pixbo Wallenstam blev det en ny finalförlust. Och för lagkaptenen Ida Sundberg blev förlusten det sista hon gjorde i laget. Hon är klar för Schweiziska Kloten–Dietlikon Jets.

"Jag hade verkligen unnat alla ett guld i dag, inte bara för mig själv och mina tio år i Pixbo utan för alla de jag spelat med och alla som kämpar och sliter. Men nu räcker det inte hela vägen", säger lagkapten Ida Sundberg till SVT.

Pixbo Wallenstams damer tackar publik, partners och ideella krafter för allt stöd under säsongen 2022/2023 och hoppas få återse er alla i hallen till hösten.

Efter herrarnas SM-final kan Storvreta IBK åter titulera sig svenska mästare. Detta efter att ha vunnit mot IBF Falun med segersiffrorna 5-4.

Bilder från SM-finalen finns i Svensk Innebandys bildbank. Fritt för media att använda för publicering. Vid användning, uppge Foto: Per Wiklund/Svensk Innebandy

Foto: Per Wiklund