Lördag
16 Mar 1 match
Måndag
18 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Pressmeddelande: Tre skador på kort tid för Pixbo Wallenstams damer

7 januari 2019 21:00
SSL DAM

Inledningen av 2019 för Pixbo Wallenstams damer i Svenska Superligan kunde onekligen ha börjat bättre. Förlust i den viktiga matchen mot Täby är illa nog men mycket värre är de två allvarliga skadorna som drabbade laget med bara några minuters mellanrum i matchen.

Pixbo Wallenstams damer hade en tuff match borta mot Täby på mer än ett sätt. Förutom förlust skadade sig också två spelare. Lägg där till en skada strax före jul.


Spelarna det handlar om är:

#8 Amanda Mellberg (back, född 1993) – gjorde comeback i september efter rehab cirka ett och halvt år för korsbandsskada. Slog upp densamma i matchen mot Täby och ådrog sig en ny menisk / korsbandsskada. Hon skulle kliva in i en sargduell när knät vek sig.

#24 Ida Sundberg (back, född 1994) – lagkapten och landslagsspelare. Slet av hälsenan i matchen mot Täby fem minuter efter Mellbergs skada. Hon skulle kliva fram och göra en av sina patenterade brytningar när det hugger till i hälen. Hon tvingades avbryta matchen och staben inser att det kan röra sig om en allvarligare skada när de ser hur ont Ida har under matchen och även efteråt.

#98 Agens Lindblom (målvakt, född 1994) – bröt foten innan jul när hon trampade på en klubba under en småmålsturnering som utespelare.

– Först och främst är det oerhört tråkigt för de inblandade spelarna, det var tre extremt olycksartade situationer. Jag har aldrig varit med eller hört talas om ett lag som drabbats av så svåra skador på så kort tid och på så märkliga sätt. För Ida och Agnes är säsongen definitivt över medan Amanda väntar på definitivt besked, säger huvudtränare Per Tjusberg.

Tjusberg meddelar att man nu har börjat titta på flera olika alternativ för att ersätta dessa spelare så gott det går.

– Det är ett riktigt tungt slag att tappa tre spelare på så kort tid, men förhoppningsvis kan truppen sluta sig än starkare och andra spelare får nu chansen att kliva fram. Vi har seriens bredaste trupp och målsättningen är fortsatt att stå där med SM-guldet i april.