Fredag
07 Apr 1 match
Lördag
08 Apr 1 match
Måndag
10 Apr 1 match
Tisdag
11 Apr 1 match
Onsdag
12 Apr 1 match
Fredag
14 Apr 2 matcher
Söndag
16 Apr 1 match
Lördag
22 Apr 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Lördag
16 Sep 1 match
Lördag
23 Sep 2 matcher
Torsdag
28 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 2 matcher
Fredag
06 Okt 1 match
Lördag
07 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 2 matcher
Fredag
20 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 1 match
Söndag
29 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Lördag
11 Nov 1 match
Fredag
17 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match

Pixbo Wallenstams damer är svenska cupmästare 2023

23 februari 2023 09:00
SSL DAM

Pixbo Wallenstam har förlorat två raka SM-finaler mot Thorengruppen. I onsdags fick man revansch och kan nu titulera sig som svenska cupmästare 2023. Thea Löfborg var en Pixbos cuphjältar. "Det känns underbart och revanschen är riktigt go", sa Thea till Innebandymagazinet.


Finalen i Svenska Cupen avgjordes under onsdagskvällen när Pixbo Wallenstam och Team Thorengruppen möttes Wallenstam Arena i Mölnlycke. Det blev en jämn och intensiv match. Båda lagen följdes länge åt i målprotokollet innan Pixbo klev ifrån i den tredje perioden. Slutresultatet 7-6 förkunnade att Pixbo Wallenstam kan titulera sig mästare i Svenska Cupen.

”Vi har jobbat för det här länge och haft tre snöpliga finalförluster i rad. Äntligen var det vår tur”, säger Pixbo Wallenstams Ida Sundberg.

Över 1600 åskådare i Wallenstam Arena fick se Pixbo Wallenstam öppna finalen i Svenska Cupen på bästa tänkbara sätt. Två snabba mål till Pixbo förkunnade då att titelmatchen var igång på allvar.

Thorengruppen hämtade dock snabbt ikapp underläget och lagen följdes därefter länge åt i målprotokollet. I den tredje perioden kunde Pixbo Wallenstam rycka ifrån och vinna finalen med 7-6. Slutsignalen förkunnade därmed att laget kan titulera sig mästare i Svenska Cupen.

"Det känns fantastiskt. Vi är väldigt många som har spelat tillsammans i väldigt många säsonger. Att få göra det här med de tjejerna betyder väldigt mycket, säger Pixbos lagkapten Ida Sundberg efter slutsignal och fortsätter att berätta om finalen."

"Vi fick en väldigt bra start på matchen vilket vi inte har fått i de tidigare finalerna, så det var skönt. Sen tar de ikapp på lite snöpliga mål, lite oturstuds kan man säga. Sen är det jämt hela vägen in och de hade lika väl kunnat få in någon extra boll där men vi skapar också lägen för att göra fler mål. Vi står här som segrare idag och det är jag väldigt nöjd med."

Pixbo Wallenstam var målmässigt i förarsätet flertalet gånger under finalen innan Thorengruppen utjämnade på resultattavlan. För Ida Sundberg och hennes lagkamrater handlade det då om att behålla den trygga stämningen i båset.

"Vi pratade om att vi inte ville ha en hetsig stämning i båset som det lätt kan bli om man ändå tappar in en boll. Vi tyckte på att behålla lugnet och fortsätta spela vårt spel. Framförallt i tredje perioden så spelar vi lugnt och stort och gör också några snygga mål som sen blir avgörande. I slutsekunderna gällde det bara att kasta sig på varenda boll, den skulle inte in i mål."

För Ida Sundberg och hennes Pixbo Wallenstam väntar snart slutspel i SSL och chansen att spela om ytterligare en titel, något Sundberg ser fram emot.

"Nu har vi visat för oss själva och alla i mediavärlden att det inte finns något finalspöke. Det här ger oss bara ännu mer självförtroende och en god känsla."

Källa: Innebandy.se / Foto: Julia Lagergren