Lördag
06 Okt 1 match
Söndag
07 Okt 1 match
Söndag
14 Okt 2 matcher
Söndag
21 Okt 1 match
Onsdag
24 Okt 1 match
Fredag
26 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Onsdag
31 Okt 1 match
Lördag
03 Nov 2 matcher
Torsdag
08 Nov 1 match
Söndag
11 Nov 1 match
Onsdag
14 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 1 match
Måndag
19 Nov 1 match
Söndag
25 Nov 1 match
Tisdag
27 Nov 1 match
Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 1 match
Torsdag
20 Dec 1 match
Fredag
28 Dec 1 match
Torsdag
03 Jan 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Onsdag
09 Jan 1 match
Söndag
13 Jan 2 matcher
Onsdag
16 Jan 1 match

PW Akademi välkomnar Oscar ”Zäta” Zarnowieck som ny coach

20 juni 2018 18:30
PW AKADEMI

Pixbo Wallenstam Akademi presenterar sitt senaste nyförvärv inför säsongen 2018/2019. Varmt välkommen säger vi till hemvändaren Oscar ”Zäta” Zarnowiecki som nu kliver in i coachrollen. Oscar har de senaste tre åren varit spelande coach i Landvetter IBKs division H4 men väljer nu att komma tillbaka till Pixbo Wallenstam för att coacha vårt division H3-lag inför kommande säsong.


Hallå där Oscar ”Zäta” Zarnowiecki. Välkommen tillbaka till rävfamiljen!

– Stort tack!

Vi har förstått av de vi har talat med att du i själ och hjärta verkligen älskar innebandy. En bakgrundskoll visar också att du har spelat i Pixbos färger 1994-2004 men sedan vandrade iväg en sväng till Råda och därefter till Landvetter för att nu sluta (?) cirkeln genom att komma tillbaka till Pixbo Wallenstam som coach.

– Ja, ränderna går aldrig ur och jag kände att det var dags sluta cirkeln nu och komma “hem". Pixbo alltid legat mig varmt om hjärtat.

Beskriv dig själv med fem ord.

– Målmedveten, självsäker, positiv, petig, temperamentsfull.

Om Peter Runnestig, Bengt Insgård eller Mehregan Redjamand skulle beskriva dig med tre identiska ord, vilka skulle de vara tror du och varför?

– Seriös, hjärta, självsäker. Alla tre - tro det eller ej - har jag spelat med. Bengt i C-laget, Mehregan och Peter i Pixbos juniorer och ungdomslag. De vet alla att jag alltid ger allt tills hesa Fredrik ljuder. De vet även att jag alltid tror på det jag gör och gör det till hundra procent. Jag är ju “stöpt” i deras form och har haft alla tre som stora förebilder.

När frågan kom från Pixbo Wallenstam om att coacha vårt Division H3-lag, fick du tänka länge innan du svarade ja, eller var det ett lätt beslut?

– Det var enkelt, att få vara en del, jobba tillsammans och få lära av de herrarna igen, få har större vinnarskallar än dem. Sedan, självklart, att få representera moderklubben igen. Att få ge ungdomarna det mina duktiga tränare Jonas Slätt, Mats Ekstrand och Mikael Damgren från min tid i klubben gav mig när jag spelade. Det vill säga lära ut Pixboandan och ha kul men ändå jobba målinriktat har alltid varit en dröm. Så när frågan kom ”Är det inte dags komma hem?”, kände jag en stolthet och glädje. Bengt och jag klickade väldigt fort, precis som förr. Sedan var det givetvis svårt lämna Landvetter Wings, en underbar förening med många goa människor, som jag har att tacka för mycket. Men som sagt hemlängtan var för stor. Vad ser du mest fram emot den kommande säsongen?

– Ställa ett ungt och hungrigt lag på banan. Att se spelarna växa och att ta nästa steg mot och i seniorspel och att få vara en del av deras resa i akademin.

Vad har du för personlig målsättning med truppen?

– Få en trupp som är ett starkt kollektiv och som aldrig slutar kriga, där vi alltid står enade tillsammans och aldrig slutar tro på det vi gör.

Tack Oscar för pratstunden och ett stort lycka till inför den kommande säsongen.

– Stort tack, nu kör vi!

Redaktionen passade även på att fråga Bengt Insgård, sportchefen för Pixbo Wallenstam Akademi, vad han tror att Oscar kan bidra med som person och coach.

– Jag är enormt glad att vi lyckats få tillbaka Oscar till klubben. Oscar har ett jättestort innebandyhjärta och det kryddat med en Pixbo fostran gör att han passar som "hand i handsken" hos oss. Vår akademi är en plats för spelare som vill långt med sin i innebandy, motsvarande vill vi också bidra med på ledarsidan och där tror vi att vi kan hjälpa Oscar framöver, säger Bengt Insgård.