Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Idag 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Tre rävar topp åtta på listan ”Världens bästa damspelare 2020”

22 december 2020 19:30
SSL DAM

När Innebandymagazinet strax före jul tillsammans med internationell innebandymedia och förbundskaptener utsåg världens bästa damspelare 2020 fanns det inte bara en, inte bara två, utan hela tre spelare från Pixbo Wallenstam på topp-tio-listan. Stort grattis till den tidiga julklappen, Eliška Krupnová (1), Ida Sundberg (3) och Denisa Ratajová (8).


För 14.e året i rad är topp tio presenterad över världens bästa damspelare. Och det blev alltså en riktig storslam för Pixbo Wallenstam med TRE spelare topp åtta. Noterbart också att vinnaren för första gången kommer från Tjeckien.

Hela listan + motiveringar för Pixbo Wallenstams spelare:

  1. Eliška Krupnová, Tjeckien (Pixbo Wallenstam IBK) Stor, stark och outstanding framför båda målburarna. Klinisk avslutare i slottet och har ett starkt utvecklat målsinne framför mål. Är en extremt hårt jobbande och samtidigt otroligt smart spelare. Väldigt allround och används i alla spelmoment. En stor förebild som idrottskvinna både på och utanför planen. Är en nyckelspelare i ett av världens bästa klubblag och stor landslagsstjärna.
  2. Veera Kauppi, Finland (Thorengruppen IBK)
  3. Ida Sundberg, Sverige (Pixbo Wallenstam IBK) 26-åringen från Lund har med sin bolltrygga och ostressbara spelstil utvecklats till en av världens bästa backar där hennes defensiva egenskaper är odiskutabelt nummer ett. Otroligt skicklig i duellspelet.
  4. Moa Tschöp, Sverige (Täby FC IBK)
  5. Corin Rüttimann, Schweiz (Piranha Chur)
  6. Cornelia Fjellstedt, Sverige (Thorengruppen IBK)
  7. Ellen Rasmussen, Sverige (Malmö FBC)
  8. Denisa Ratajová, Tjeckien (Pixbo Wallenstam IBK) Har haft en strålande utveckling sedan hon flyttade till Sverige för tre år sedan där hon undan för undan utvecklats till en av ligans bästa forwards. En powerforward som mixar styrka och tuffhet med elegans och finurlighet. Otroligt bra avslutare.
  9. Michelle Wiki, Schweiz (UHC Kloten-Dietlikon Jets)
  10. Oona Kauppi, Finland (Thorengruppen IBK)

En längre intervju med Eliška kommer inom kort så håll tillgodo.