Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Pressmeddelande: Ung sniper klar för Pixbo Wallenstam

31 maj 2019 10:00
SSL DAM

Pixbo Wallenstams damer fortsätter att vara aktiva under silly season. Nästa nyförvärv heter Andrea Envall, född 1999 från Warberg IC. En spännande forward som de senaste tre åren har snittat över 30 poäng i SSL. Det var säkerligen en av anledningarna till att hon blev uttagen till Guldsteget i maj.

Pixbo Wallenstams damer fortsätter arbetet med att bygga ett lag för framtiden. Andrea Envall har de senaste åren trots sin ungdom, varit en av Warbergs viktigaste spelare i SSL. Hon är en stabil poänggörare som både kan avsluta men också spelar fram medspelare. Andrea har nu bestämt att hon fortsätter sin utveckling i Pixbo Wallenstam.


– Mitt beslut landade på Pixbo Wallenstam för jag tycker att det är ett lag som spelar rolig innebandy med mycket fart och mycket boll. Det är ett hårt krigande gäng med otroligt många bra innebandyspelare. Ett lag med en bra blandning av olika spelartyper och nationaliteter som det ska bli väldigt kul att spela med. Jag tror att det är ett perfekt lag för mig att ta nästa steg i och utvecklas som innebandyspelare. Sedan tycker jag det ska bli kul att testa något nytt.

Vad är dina förväntningar på nästa säsong?

– Jag tror att det kommer att bli ett riktigt bra lag med många spelare som kan avgöra viktiga matcher. Mina förväntningar är att vi ska vara ett lag som är med och krigar om topplaceringarna i tabellen. Mina förväntningar på mig själv är att jag vill kunna vara en bidragande faktor till det.

Per Tjusberg, utvecklingsansvarig i Pixbo Wallenstam, säger såhär om damlagets senaste nyförvärv:

– Andrea har visat att hon är en av seriens mest intressanta målskyttar. 60 SSL-mål på tre säsonger i Warberg imponerar stort. Hon har ett driv och en girighet i sitt spel som känns otroligt spännande att få jobba med. Precis som för våra andra unga nyförvärv kommer det att bli intressant att se hur Andrea kommer att utvecklas i ett mer bollförande lag.

Även Jesper Falk, en av sportcheferna för Pixbo Wallenstams damer, ser fram emot att få följa Envalls utveckling.

– I Andrea får vi hit en otroligt spännande spelare med sina absoluta spetskompetenser i det offensiva spelet. En fartfylld spelare som alltid befinner sig där målchanser inträffar och gör sina medspelare bättre vilket nu har tagit henne till Guldsteget. Andrea har burit Warberg den gångna säsongen och har över tid imponerat stort på oss i Pixbo Wallenstam. En mycket intressant spelare och individ att få följa i utvecklingen framåt hos oss, varmt välkommen Andrea.

Bild: Pixbo.se (fri att använda)