Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match
Lördag
26 Sep 1 match
Söndag
04 Okt 2 matcher
Fredag
09 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 2 matcher
Lördag
17 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 2 matcher
Onsdag
28 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 2 matcher

Årsmötena genomförda för Pixbo Wallenstam

24 juni 2020 23:00
KLUBBEN

Pixbo Wallenstams båda föreningar IBK och IBF hade på onsdagskvällen årsmöte. Av verksamhetsberättelsen framgår att trots Corona-viruset kan den avgående styrelsen blicka tillbaka på en framgångsrik säsong för alla delar av föreningarnas sportliga verksamhet.


Elit- och akademilagen presterade fina resultat i sina respektive serier och ungdomsverksamheten har varit bred och framgångsrik. Pixbo Wallenstam är fortsatt en av världens främsta innebandyklubbar.

Ekonomiskt gjorde föreningarna en sammanlagd förlust på 394.000 kr och det egna kapitalet ligger nu på en knapp halv miljon kronor. Under nästa verksamhetsår kommer föreningen att sättas på stora prov för att hantera det ekonomiska bakslag som Corona-pandemin har inneburit för föreningarna. Mycket kraft har på senare tid lagts på att utveckla en verksamhetsplan och budget för att hantera utmaningarna.

Styrelsen får till kommande säsong in flera nya medlemmar. Lennart Winqvist med en bakgrund i Landvetter Wings tillträder som klubbens nya ordförande då Fredrik Löfgren har avböjt omval.

Lennart Winqvist säger:

– Jag har varit ordförande i Landvetter Wings i tio år och när jag nu fick frågan av valberedningen kände jag att det vore väldigt spännande att få jobba med en förening som har allt från yngsta ungdom till elit. Att få vara med och påverka en förening som Pixbo Wallenstam är en fantastisk utmaning. Att föreningen under det kommande verksamhetsåret flyttar in i en ny hall och dessutom fyller fyrtio år gör ju inte saken mindre intressant. Jag ser en stor utmaning i att ha kontroll på ekonomin, speciellt nu under Corona-pandemin då vi inte har en aning om hur den utvecklas och vad det innebär för föreningen. Jag ser fram emot att få lära känna föreningens alla delar och leda arbetet i styrelsen.

Avgående ordförande Fredrik Löfgren:

– Det är med ett varmt och hårt bultande hjärta jag lämnar ordförandeposten i Pixbo Wallenstam. Under min tid i styrelsen har jag verkligen kommit att älska klubben och sporten. Vi har verkligen en förmån här i Mölnlycke att kunna se innebandy på alla nivåer. Från Rävkul för de yngsta till absolut högsta världsnivå genom våra båda SSL-lag. Under mina år i styrelsen har klubben avsevärt förbättrat det ekonomiska resultatet, tagit stora kliv inom värdegrundsarbetet och inte minst varit med och drivit rättighetsfrågor på ett nationellt plan. Jag lämnar nu över med varm hand och önskar den nya styrelsen varmt lycka till, säger Fredrik Löfgren. 

Kalevi Pessi har under lång tid verkat som elitansvarig i styrelsen och har under denna tid gjort ett fantastiskt arbete med att bygga starka elitlag på både dam- och herrsidan. Vid sin sida utanför styrelsen har hela tiden Kristina Landgren Carestam funnits som nu träder in och övertar Kalevis post som elitansvarig i styrelsen.

– Att vara elitansvarig i Pixbo Wallenstam är något av det mest roliga och spännande man kan uppleva inom idrott. Ändå är det dags för mig att kliva av nu. Efter många år i styrelsen behöver jag nu under det närmaste året fokusera på mitt arbete och ett stort forskningsprojekt. Jag kommer dock inte att lämna föreningen utan finns tillhands i elitverksamhetens sportgrupp. Min efterträdare i styrelsen blir Kristina Landgren Carestam. Hon och jag har samarbetat inom elitverksamheten under alla dessa år. En mer kompetent elitansvarig än Kristina finns inte. I sportgruppen kommer jag i fortsättningen att fokusera på frågor som ligger mig varmt om hjärtat, bland annat elitverksamhetens strategier, talangutveckling och scouting. Vi har börjat bygga något nytt inom elit och det kommer att bli väldigt spännande år framöver. Slutligen, under mina år i styrelsen har jag haft förmånen att jobba med många fantastiska kollegor, som också blivit mina vänner för livet. Jag vill passa på att tacka för ett fantastiskt samarbete i styrelsen, säger Kalevi Pessi.

Jan-Erik Larsson har som spelare, tränare, sponsor och styrelseledamot under väldigt många år varit aktiv i arbetet för Pixbo Wallenstam och gjort stora insatser på många plan. Han har nu avböjt omval på grund av en hög arbetsbelastning.

Slutligen har Mats Lindkvist avböjt omval. Mats har under ett tiotal år verkat inom intern och extern kommunikation och på senare år haft ansvaret för Marknad, Event och Kommunikation i styrelsen samt varit vice ordförande.

– Att vara elitansvarig i Pixbo Wallenstam är något av det mest roliga och spännande man kan göra. Tiden i Pixbo Wallenstams styrelse har varit kul och utvecklande men samtidigt fylld av mycket men inspirerande arbete. Jag brinner för föreningslivet och vill passa på att tacka alla de ideella krafter som gör det möjligt att ha den typen av verksamhet föreningarna har. Anledningen till att jag avböjer omval är att jag tycker det är dags att lämna över till yngre krafter och att mitt civila jobb kräver mer av mig samt att jag tvingas konstatera att man inte blir yngre med åren. Jag kommer naturligtvis även fortsättningsvis följa klubben och stötta på alla sätt jag kan. Jag tror på den tillträdande styrelsens kompetens och förmåga att framgångsrikt utveckla föreningarna. Jag tror även att Lina Engstrand och Patrik Forsman som nytillträdda i styrelsen kommer att bidra mycket med sin entusiasm och sina kompetenser. Till sist vill jag passa på att tacka alla styrelsekamrater och andra funktionärer jag har kommit i kontakt med genom åren för bra samarbete och kamratskap, säger Mats Lindkvist

En utförligare presentation av den valda styrelsen kommer att göras på hemsidan under sommaren.