Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Pressmeddelande: Jonas Eliasson tillbaka som huvudtränare för Pixbo Wallenstams damer

31 mars 2020 08:00
SSL DAM

Säsongen fick ett konstigt slut på grund av Covid-19 men Pixbo Wallenstams damer blickar redan fram emot 2020/21. Ett första steg är att ta tillbaka den nygamla huvudtränaren Jonas Eliasson.

Förra sejouren som huvudtränare för Pixbo Wallenstams damer resulterade i såväl SM-guld som Championscup-guld. Nu är Jonas Eliasson tillbaka, sugen på en favorit i repris.


– Det känns väldigt bra, förra gången blev det 3,5 år och det var väldigt fina år. Att få vara med och kriga om SM-guldet igen känns väldigt inspirerande och att åter få börja vinna mot IKSU ser jag också fram emot. Det är såklart ett plus att jag har följt tjejerna sedan sist och därmed har rätt bra koll på dem och att vi inte börjar helt på noll.

Efter SSL dam blev Jonas kvar i klubben. Först gick han över till SSL herr och den senaste säsongen blev det division ett dam (en del av PW akademi) vilket har givit en inblick i vad som kan komma underifrån till SSL-truppen.

– Framtiden ser ljus ut. Det finns många tjejer med väldigt stor potential och vill de satsa på sin innebandy och lägga ner det hårda jobb som krävs kommer jag att göra allt för att hjälpa dem att nå sina mål. Likheten är att det är otroligt seriösa och duktiga spelare i båda lagen. I SSL tävlar man mot de bästa och tränar otroligt seriösa spelare som vet vad dem vill. I akademin handlar det mycket om utveckling och att få tjejerna att förstå vad en satsning innebär.

Elitansvarige Kalevi Pessi ser fram emot Eliassons comeback i SSL.

– Jonas är en av Sveriges bästa matchcoacher med ett otroligt engagemang och driv för att vinna matcher. Samtidigt är han väldigt mån om sina spelare och laget. Jonas energi kommer att vara en viktig pusselbit i Pixbo Wallenstams fortsatta satsning mot SM-guld.

Fakta

Jonas Eliassons karriär som tränare i Pixbo Wallenstam:

  • Hösten 2019 – våren 2020 Akademi dam
  • Hösten 2017 – våren 2019 SSL herr
  • Hösten 2014 – våren 2017 SSL dam
  • Hösten 2013 – våren 2014 Akademi herr

Bild: Fri att använda, © Idrottsfoto