Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Torsdag
29 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match

Ny blogg med Adam Andersson om Pixbo Wallenstams elitlag i Härryda-Posten

16 augusti 2017 11:51
Ny blogg

I augusti har Härryda-Posten och journalisten Adam Andersson startat en blogg på Härryda-Postens hemsida om Pixbo Wallenstams SSL-lag.

Pixbo.se har träffat Adam för en liten pratstund.


Hallå där Adam, varför har du börjat blogga om Pixbo Wallenstam Innebandy?

– Tjenare! Tidigare i sommar fick jag den stora äran att kliva in som ny sportjournalist på Härryda-Posten. Hittills har det inte varit några som helst bekymmer för mig att fylla sportsidorna i tidningen då det finns ett stort antal duktiga lag och individuella idrottare från kommunen. Trots allt är det ju Pixbo Wallenstam som är den stora elitklubben och jag kände ganska snabbt att jag ville lägga lite extra krut av min bevakning på de båda SSL-lagen. Eftersom utrymmet i papperstidningen inte är oändligt så valde jag att starta någonting på vår hemsida. En blogg är egentligen det perfekta formatet då det inte finns några direkta riktlinjer för vad man ska göra och inte ska göra. Det kommer med andra ord finnas utrymme för det mesta. Jag tänker nyhetstexter, matchanalyser, spelarintervjuer med alla tänkbara vinklar och förhoppningsvis ett par inlägg som riskerar att få en nörd-stämpel också.

Vem är du själv då?

– Jag heter Adam Andersson, jag är 25 år gammal och kommer ursprungligen från Boden. Jag började frilansa som journalist i 15-årsåldern och har i någon utsträckning jobbat inom yrket sedan dess. I huvudsak har det handlat om sport och det är också där jag trivs som allra bäst. Min egen idrottskarriär är väl ingen solskenshistoria direkt, men det finns säkert värre exempel också. Jag höll som de flesta på med alla möjliga idrotter när jag var yngre. Min innebandykarriär tog slut ganska tidigt till förmån för min hockeykarriär som visserligen höll på ett par år till, men aldrig kom längre än någon enstaka match i division 1. Bäst har det faktiskt gått i den mest udda sporten av alla jag tagit mig för. Mer eller mindre hela min familj har spelat bowling på ganska hög nivå, så det har blivit att jag halkat in i det träsket jag också. För ganska exakt ett år sedan blev jag värvad av en klubb i Partille och flyttade ned i samma veva. Så just nu spelar jag bowling på elitnivå, jobbar som tidigare nämnt på Härryda-Posten och viktigast av allt, jag driver Pixbobloggen.

Vad är planen för bloggen framöver?

– Den är att bjuda alla innebandy-fans i allmänhet och Pixbo-fans i synnerhet på det där lilla extra som man inte får läsa i tidningen. Jag är inte rädd för att lägga ned hårt arbete och jag både hoppas och tror att det här kommer bli riktigt bra. Jag har aldrig bloggat om just innebandy tidigare även om jag alltid varit intresserad, så förhoppningsvis kommer kvalitén att bli bättre och bättre med tiden. På lång sikt skulle jag lite ödmjukt säga att jag siktar på att driva Sveriges bästa innebandyblogg.

Bloggen hittar du här:

http://www.harrydaposten.se/kategori/sport/pixbobloggen/

Foto: Härryda-Posten