Söndag
25 Nov 1 match
Tisdag
27 Nov 1 match
Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 1 match
Torsdag
20 Dec 1 match
Fredag
28 Dec 1 match
Torsdag
03 Jan 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Onsdag
09 Jan 1 match
Söndag
13 Jan 2 matcher
Onsdag
16 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Tisdag
22 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Måndag
28 Jan 1 match
Onsdag
06 Feb 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Tisdag
12 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 2 matcher
Onsdag
20 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 2 matcher
Onsdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher

Pressmeddelande: Schweizisk landslagsmålvakt klar for Pixbo Wallenstam

27 april 2018 12:00
SSL DAM

I helgen blev hon schweizisk mästarinna och kommande helg representerar hon Schweiz i Euro Floorball Tour. Däremellan hann Lara Heini skriva på för Pixbo Wallenstams damer i Svenska Superligan.

En händelserik vecka för Lara Heini som fyller 24 år i sommar och nu vill ta nästa steg i sin innebandykarriär. Det gör hon genom en flytt till Sverige, Göteborg och Pixbo Wallenstam.


– Som innebandyspelare har det alltid varit en stor dröm att flytta till Sverige. Jag hade chansen att besöka Pixbo Wallenstam och såg då att klubbkänslan var viktig, vilken den är för mig också. Allt som allt fick jag en väldigt god uppfattning om klubben och är nu glad att jag har bestämt mig för Pixbo Wallenstam.

Att byta land och liga kommer såklart att innebära en omställning för Lara Heni.

– Jag tror att vi springer mer med bollen i Schweiz. I Sverige förväntar jag mig att man spelar bollen snabbare och därför är spelet snabbare. Det innebär att du som målvakt också måste ta snabbare beslut. Jag tror att medelnivån på svenska spelare är hogre jämfört med schweiziska spelare. Det gör att konkurrensen inom lagen blir högre.

Kalevi Pessi, elitansvarig i Pixbo Wallenstam, beskriver Lara såhär.

– Hon är Schweiz bästa målvakt och en fantastisk idrottstjej. Hon var en av av lagets bästa spelare under senaste VM, där hon bland annat blev utsedd till Schweiz bästa spelare i en rafflande semifinal mot Finland. Lara har en väldigt hög ambition och flyttar till Sverige och Pixbo Wallenstam for att bli ännu bättre. Med Sveriges bästa målvaktstränare Pontus Boman är jag helt övertygad om att hon kan ta steget till att bli en av världens bästa malvakter.

Huvudtränare Per Tjusberg är glad att man snabbt hittade en ersättare till Sara Hjorting.

– Jag är oerhört nyfiken på att se vad Lara kan prestera hos oss. Att ersätta världens bästa målvakt är förstas en uppgift som vi inte omedelbart ska lägga på hennes axlar. Men vi får en ung målvakt med internationell rutin och med en bevisat hög niva i sitt spel. Hon är driven, ödmjuk och vill hela tiden utveckla sitt spel. Det är svårt att hitta en mer lämplig efterträdare till Sara Hjorting.