Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Pressmeddelande: Carolina Peil klar för SSL-spel med Pixbo

28 mars 2024 19:00
SSL DAM

Att lyfta upp talanger från egna led är en viktig del för att bygga en trupp för högsta serien. Det gör nu Pixbo när Carolina Peil går från Akademin till SSL.


Storebror Marcus (född 2001) spelar redan i högsta serien, nu är det dags för lillasyster Carolina Peil (fyra år yngre) att också ta steget upp. Och det blir i samma klubb som brorsan, nämligen i Pixbo.

"Det är en proffsig förening som jag trivs mycket bra i. För min egen utveckling känns det som att jag kommer att utvecklas bäst i Pixbo då det är en bra träningsmiljö och väldigt många duktiga spelare."

Carolina började sin karriär i Onsala och kom via Lindås till Pixbos Akademi hösten 2021. Hon har spelat både i allsvenskan och i division ett och under denna säsong skedde även SSL-debuten.

"Jag skulle säga att den största skillnaden är att det smäller mer i närkamperna och att tempot är klart högre i SSL. Sedan är alla spelare man möter bättre."

Innan Carolina blir SSL-spelare väntar avslutning på juniortiden med två guld i sikte.

"Jag ser väldigt mycket fram emot slutet av säsongen. Det är nu den roligaste delen av den börjar. Jag tänker mest att jag ska ta vara på tiden och fokuset ligger på Innebandyfesten som vi blev klara för alldeles nyligen. Att även få spela ett U19-VM hade varit en stor ära och ett väldigt roligt avslut på juniortiden. Så det gäller att ligga i och träna bra och skapa så bra förutsättningar som möjligt."

Och efter det byts alltså fokuset mot SSL.

"Mitt mål inför nästa säsong är dels att komma in i laget och sedan också att se och lära på nära håll hur det är att spela i högsta ligan och givetvis ta steg i min egen utveckling."

Sportgruppens Rasmus Bernhardsson säger såhär om att Carolina Peil blir kvar i Pixbo.

"Vi är mycket glada över att hon valt att försätta sin innebandykarriär hos oss. Det är en spelare som vi haft under uppsikt underifrån under några års tid och som i år tagit stora kliv i sin utveckling. Det är en spelare som fått testa på spel i SSL redan denna säsong samt representerat U19-landslaget och gjort det med bravur. Vi är stolta över att få presentera Carolina som Pixbospelare över de två kommande säsongerna. Vi tackar också vår Akademi för ett gott arbete och samarbete i utvecklingen av morgondagens elitspelare, Peil är ett bra bevis på att vi gör ett bra arbete där."

FAKTA. Namn: Carolina Peil. Född: 2005-10-23. Position: Center. Moderklubb: Onsala BK. Har också spelat i: Lindås IBK. Kom till Pixbo Akademi: Under säsongen 2021/22.

MERITER. 5 U19-landskamper. SM-silver DJ18 2023.