Fredag
01 Okt 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Måndag
04 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 2 matcher
Lördag
23 Okt 2 matcher
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Onsdag
10 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match
Tisdag
04 Jan 1 match
Onsdag
05 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Tisdag
11 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Fredag
21 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 2 matcher

Milesson nästa man att förlänga sitt kontrakt

3 juni 2020 12:15
SSL HERR

Silly season fortsätter och några pusselbitar återstår innan allt är klart för Pixbo Wallenstams herrar. Nu står det i alla fall klart att nyblivna pappan Jens Milesson förlängt sitt kontrakt. Milesson kom till Pixbo Wallenstam 2014 från divison ett och Slätafly som en oslipad diamant.


– Folk hade nog inte så bra koll på mig då men i mitt huvud var jag tillräckligt bra för SSL och det enda som fanns var att visa det från början. Jag fick ett bra första läroår och sedan dess tycker jag generellt att jag har utvecklats hela tiden och hållit en hög nivå.

Under sina år i rävfamiljen har han blommat ut till en stabil SSL-spelare. Nu är han en tuff back med ett fruktat skott. Och nu förlänger alltså Milesson sitt kontrakt.

– Det var ett ganska givet val ändå, jag har ett år kvar på Chalmers innan jag tar examen som civilingenjör vilket känns spännande. Sedan tycker jag att gubbarna i laget är så fina, vi har hela tiden haft ett bra lag och att jag trivs bra med allt runtomkring har bidragit till att jag velat spela i Pixbo Wallenstam under så pass lång tid.

Under sin tid i klubben har Jens bland annat fått dra på sig den blågula landslagströjan, 2016.

– Såklart var det väldigt stort och en fantastisk upplevelse att få chansen att spela i landslaget. Det är något man verkligen hade velat vara med om flera gånger. Jag tycker att jag under perioder har presterat på en tillräckligt hög nivå för att jag skulle fått chansen vid vissa tillfällen efter 2016, framför allt under säsongen 2018/19, men det känns ganska tydligt att de satsat på andra spelare. Så det är inget jag tänker på idag men självklart hade jag blivit väldigt glad om man skulle få chansen igen.

Milesson laddar nu för sin sjunde SSL-säsong.

– Målet är att bli bättre än vad vi var denna säsong. Jag tycker att vi har ett väldigt bra lag med några av seriens bästa spelare, en stomme med bra spelare som varit med under flera år och flera riktigt spännande yngre spelare som hela tiden visar grym attityd. Jag vill vinna SM-guld och jag tror vi har bra chans att vara ett av de lagen som ska vara med och utmana om det under säsongen.

Sportchef Rikard Jonsson om Jens förlängning.

– Det känns otroligt skönt att vi har lyckats landa i en förlängning. Milesson är en spelare som år efter år håller hög klass och som kommer att tillföra stor trygghet, erfarenhet och spets till vår backsida.

FAKTA: #31 Jens Milesson. Född: 1990-10-13. Position: Back. Moderklubb: Slätafly SK IBK. Kom till Pixbo Wallenstam: Inför säsongen 2014/15. Landskamper: 6A.

SILLY SEASON >