Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Ellen Lundin klar för Pixbo IBK

30 juni 2023 06:30
SSL DAM

Ellen Lundin är en av Sveriges största framtidsnamn inom innebandyn. Under förra säsongen fick Ellen möjlighet att testa på spel med Pixbo i svenska cupen och SSL via dubbellicens. Nu tar hon steget fullt ut och kommer att spela med Pixbo IBK den här säsongen, men det var inget lätt beslut då hon har ett år kvar på gymnasiet.


Varför väljer då Ellen att ta steget till en toppklubb redan i år?

"Jag väljer Pixbo för att de är väldigt duktiga på att utveckla och ta fram bra unga spelare. Det var såklart även ett plus att jag varit i klubben på en dubbellicens under förra säsongen och då lärt känna laget, jag trivdes väldigt bra när jag väl var där så det var ganska självklart att det stod mellan Pixbo och Lockerud", säger Ellen Lundin.

Ellens förväntningar är lite blandade, det är ett stort steg för henne att flytta inför det sista året på gymnasiet i och med att hon har skola att fokusera på och inte jobb. Men det är också något som Ellen är väldigt taggad över:

"Jag tror att jag kommer växa otroligt mycket som innebandyspelare men kanske framför allt som person då jag får ta eget ansvar och visa att jag klara av skolan. Jag ser även väldigt mycket fram emot att träna och spela med extremt duktiga spelare och jag tror och hoppas att det kommer göra att jag tar ytterligare steg i min utveckling."

"Fantastiskt kul att Ellen till slut valde oss, Ellen har en enorm kapacitet trots sin unga ålder. Det skall bli otroligt spännande att få jobba med denna fantastiska talang", säger Pixbos nya huvudtränare Mikael ”Koppen” Lindkvist.

Sportchefen Linus Andersson säger:

"Ellen kombinerar en enastående spelförståelse och imponerande teknik med en rejäl vinnarskalle och en attityd till att hela tiden utvecklas och bli bättre. Detta gör att Ellen inte bara är en viktig tillgång för laget, utan även en inspirationskälla genom sitt dedikerade arbete och sin strävan efter att nå framgång både med laget och personligen. Vi ser verkligen fram emot att se henne i vår omgivning och är övertygad att det kommer gynna alla parter."

Pixbo tackar IBK Lockerud Mariestad för bra samarbete under förra säsongen och tillmötesgående i samband med Ellens övergång.

FAKTA. Nummer 88 Ellen Lundin. Född: 2005-03-27. Statistik 2022-2023: 40 poäng, varav 28 mål och 12 assist på 22 matcher i Damallsvenskan. Position: Center/Forward. Landskamper: 3 U-19. Moderklubb: BK Halna. Kommer från: IBK Lockerud Mariestad.