Lördag
19 Mar 2 matcher
Måndag
21 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Tisdag
29 Mar 1 match
Onsdag
30 Mar 1 match
Torsdag
07 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Tisdag
12 Apr 1 match
Fredag
15 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match

Alma Kilpeläinen ansluter till rävfamiljen

4 maj 2022 10:39
SSL DAM

Säsongens andra nyförvärv är i hamn för Pixbo Wallenstams damer, varmt välkommen säger vi till Alma Kilpeläinen.


Hon påbörjade sin innebandykarriär i Ljungby och tog inför säsongen 2018/19 steget över till SSL och Jönköping. Nu är Alma Kilpeläinen redo för nästa steg i sin karriär.

"Att Jönköping åkte ur SSL har självklart påverkat mitt val om att byta klubb. Jag vill fortsätta att utvecklas och bli en bättre innebandyspelare vilket har varit det viktigaste i mitt beslut."

Alma styr nu kosan väster ut, till Göteborg och Pixbo Wallenstam.

"Att få träna med de bästa och få spela i ett topplag ger väldigt bra förutsättningar till att utvecklas. Att jag studerar på distans i Borås har också påverkat eftersom jag behöver vara på plats där vissa veckor. Då ligger Göteborg nära så det påverkade också mitt val. Jag har även fått en väldigt bra bild av föreningen och kände ganska snabbt att jag kommer trivas och ta nästa steg i Pixbo Wallenstam."

Denna säsong kämpade som sagt Almas Jönköping i botten av serien, nu blir det (förhoppningsvis) tvärtom i och med bytet till Pixbo Wallenstam.

"Självklart kommer det att bli en omställning men också väldigt roligt att spela i ett topplag som alla vill slå."

Vad har du annars för förväntningar på kommande säsong?

"Jag är väldigt taggad på denna utmaning och kommer att göra mitt yttersta för att ta en plats i laget och slåss om guldet. Jag ser verkligen fram emot att få träffa laget och dra igång säsongen."

Röster om Alma. Huvudtränare Jonas Gustafsson:

”Vi har följt Alma under en längre tid och det kommer att bli spännande att se henne i Pixbo Wallenstam framöver. Hennes fysik är otroligt bra och hon är modig i sitt spel med boll där vi ser potential hos Alma att ta ytterligare steg. Jag upplever också Alma som en trygg och positiv person som kommer att passa väldigt fint in i laget.”

Sportchef Philip Bringestedt:

”Vi är supernöjda med att Alma har valt att fortsätta sin utveckling hos oss. I henne får vi en smart, bolltrygg och ambitiös spelare. Hos oss får Alma förutsättningar att ta nästa kliv i sitt spel och möjlighet att göra verklighet av sina mål och ambitioner. Jag och Linus (Andersson, sportchef tillsammans med Philip, red.anm) har haft Alma väldigt högt upp på vår önskelista och känner oss trygga i att vår redan starka backsida härmed blir ännu starkare.”

FAKTA. Alma Kilpeläinen. Född 1999-01-27. Position: Back. Moderklubb: Ljungby IB. Har också spelat i: Jönköpings IK.

Foto Alma Kilpelainen: Fri att använda, © Pixbo.se