Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Idag 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Eliška Krupnová – världens bästa damspelare 2020

23 december 2020 10:00
SSL DAM

För 14.e året i rad utsåg Innebandymagazinet veckan före jul tillsammans med internationell innebandymedia och förbundskaptener världens bästa damspelare. För första gången kommer hon från Tjeckien och till vardags spelar hon i Pixbo Wallenstam. Vi i klubben är mycket stolta över att kunna säga ett stort grattis till Eliška Krupnová.


– Jag fick veta på fjärde advent så nu har det sjunkt in lite och jag har börjat fatta. Men jag är fortfarande överraskad. Grymt kul och en bra för tidig julklapp. Jag njuter, säger Eliška Krupnová.

Eliška Krupnová har gått från klarhet till klarhet under karriären, nu kommer den stora belöningen, utmärkelsen världens bästa damspelare 2020.

– Jag tror jag får priset för att jag är en komplett spelare som är bra både offensivt och defensivt och som kan spela både back, center och forward. Jag tar även ett stort ansvar i laget och tvekar inte framför målen.

En nyckel till att bli bäst i världen var flytten till Sverige och Pixbo Wallenstam som Eliška gjorde sommaren 2015. Då hade Kristina Landgren Carestam och Kalevi Pessi, klubbens elitansvariga, haft koll på henne ett tag.

– SSL är den bästa ligan så är man en bra spelare i Tjeckien är och var det ett naturligt steg att ta. Detta för att utvecklas vidare som spelare. Jag kan inte säga att det var en dröm att spela i SSL, mer ett steg i utvecklingen. Jag är glad att Pixbo Wallenstam tog kontakt och jag hade inte vunnit detta pris utan att flytta.

Du är den första tjeckiska spelaren som vinner priset och med på topp tio finns också Denisa Ratajová även hon till vardags i Pixbo Wallenstam. Ett bevis på att tjeckisk innebandy går framåt, det såg man också på VM senast.

– Visst går det framåt men utvecklingen går ändå rätt långsamt tycker jag. Staben i landslaget rekommenderar därför att man tar steget till Sverige just för att utvecklas och för att göra det snabbare. Det gynnar ju även landslaget i längden.

Ett annat steg till att bli världens bästa har också varit dina ledaregenskaper där du varit lagkapten i såväl landslag som klubblag.

– För att kunna vara en bra lagkapten måste man ha en viss personlighet tror jag. Du har inte bara dig själv att tänka på utan också mycket runt omkring. Det är en roll som man växer in i samtidigt som man måste ha det i sig. Man måste vilja leda och visa vägen. Det tog tid för mig att vänja mig men sedan har det gått bra och nu trivs jag med det.

Motiveringen:

”Stor, stark och outstanding framför båda målburarna. Klinisk avslutare i slottet och har ett starkt utvecklat målsinne framför mål. Är en extremt hårt jobbande och samtidigt otroligt smart spelare. Väldigt allround och används i alla spelmoment. En stor förebild som idrottskvinna både på och utanför planen. Är en nyckelspelare i ett av världens bästa klubblag och stor landslagsstjärna”