Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Pressmeddelande: Filip vom Hofe förlänger med Pixbo Wallenstam

5 juni 2019 10:00
SSL HERR

Målvakten Filip vom Hofe flyttades upp från Pixbo Wallenstams Akademi till Pixbo Wallenstams SSL-lag inför förra säsongen. Nu förlänger han sitt kontrakt med två år. Men han kommer att lånas ut till Fagerhult Habo i Allsvenskan.

Pixbo Wallenstams herrar fortsätter sitt lagbygge inför framtiden och man gör det genom fortsatt satsning på unga talanger. Ett exempel är målvakten Filip vom Hofe, född 1999. Han är en egen produkt som föregående år fick chansen i finrummet, SSL.


– Det har varit ett enormt utvecklande år och jag har tagit flera kliv mot mitt mål att bli en etablerad SSL-målvakt i världsklass. Nu vill jag nästa steg i min utveckling. Under förra säsongen backade jag upp Jon Hedlund som redan är en etablerad förstamålvakt. Nu vill jag öka min speltid under match rejält och jag är glad att jag kommer att få göra det hos Fagerhult Habo. Jag kommer att få massor av nya erfarenheter och göra mig redo för nästa steg med Pixbo Wallenstam i SSL. Detta ser jag verkligen fram emot.

Sportchef Rikard Jonsson kommenterar Vom Hofes utveckling såhär:

– Filip är en stor målvaktstalang som utvecklades positivt under förgående säsong med vårt SSL-lag. Vi tror mycket på Filip och ser honom i framtiden som en SSL-målvakt i Pixbo Wallenstam. För att fortsätta sin positiva utveckling lånar vi ut Filip till Fagerhult Habo i allsvenskan där han kommer att få regelbunden speltid. Det känns bra att vi har knutit till oss Filip i ytterligare två år samtidigt som vi säkerställer hans fortsatta utveckling.