Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Pressmeddelande: Cajsa Elm klar för Pixbo Wallenstam

25 maj 2019 08:30
SSL DAM

Ännu en supertalang är klar för Pixbo Wallenstams damer. Denna gång heter hon Cajsa Elm och är född 1999. Hon kommer från Jönköpings IK och var förra året med och vann guld i U19-VM. Under maj deltog hon i Guldsteget.

Pixbo Wallenstams damer fortsätter arbetet med framtidens lag. Cajsa Elm slog igenom som ung spelare i Jönköping och har sedan dess utvecklats till en av Sveriges mest talangfulla centrar. Hon har nu bestämt sig för att fortsätta sin satsning i Pixbo Wallenstam.


Hej där Cajsa, vad var det som gjorde att valet föll på Pixbo Wallenstam?

– Jag känner att jag behöver ett miljöombyte och det förslaget Pixbo Wallenstam presenterade för mig kändes mycket bra för att kunna ta nästa steg i min utveckling. Jag känner några i laget sedan tidigare som är riktigt goa tjejer och vad jag har hört från dem är det en väldigt go grupp och ett gott gäng. Det ska bli inspirerande att få bli en del av den gruppen.

Vad är dina förväntningar på nästa säsong?

– Jag har höga förväntningar både på laget men framför allt på mig själv. Jag vill ta nästa steg i min karriär. Det kommer att bli en omställning att bo själv och flytta till en ny stad men jag tror bara att jag kommer att växa som människa både på och utanför planen.

Per Tjusberg, numera utvecklingsansvarig i Pixbo Wallenstam, ser Cajsa som en väldigt skicklig och utvecklingsbar spelare.

– Hon har visat under sina två säsonger i SSL att hon besitter många spetsegenskaper. Grundskickligheten med boll och spelförståelsen är kanske de egenskaper som vi är mest nyfikna på. Cajsa är dessutom väldigt målmedveten med ett tydligt driv i att utvecklas och ställa krav på både sig själv och sin omgivning. En otroligt intressant värvning helt enkelt.

Även Jesper Falk, en av sportcheferna för Pixbo Wallenstams damer, ser fram emot att få se Elms utveckling.

– I Cajsa får vi in en spelfördelare i hög klass där vi ser en enorm potential framåt. En spelare med högt innebandy-IQ som har visat sig under säsongerna i Jönköping och som nu lett henne till guldsteget. Hon är en viktig pusselbit i vårt lagbygge framåt både med sitt smarta spel men även som den seriösa och professionella människan som varje dag vill bli bättre. Vi är väldigt nöjda att få välkomna Cajsa till Pixbo Wallenstam och ser med spänning fram emot att följa hennes utveckling hos oss.

Bild: Pixbo.se (fri att använda)