Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Pressmeddelande: Adam Persson förlänger med Pixbo Wallenstam

8 november 2018 18:15
SSL HERR

Säsongen 2018/2019 har knappt hunnit börja förrän Pixbo Wallenstam herrar börjar bygga inför framtiden. Detta då Adam Persson redan nu väljer att förlänga sitt kontrakt kommande två säsonger. Efter tre år på Riksinnebandygymnasiet (RIG) under åren 2010-2013 blev Granlo klubbadressen för Adam Persson. Tre år senare, sommaren 2016, gick flytten till Göteborg och Pixbo Wallenstam tillsammans med Max Wahlgren och Anton Eriksson. Nu blir han Göteborg och Pixbo Wallenstam trogen i två år till.


– Det var inte en så stor omställning som man kan tro. Den gick tvärtom, väldigt smidigt. Gruppen är väldigt lättsam och härlig och under gymnasietiden var jag i Göteborg och tränade med Pixbo Wallenstam en vecka. Några av spelarna från den tiden är fortfarande kvar. Dessutom hade några av mina barndomsvänner flyttat till Göteborg innan mig vilket underlättade närheten till umgänge.

Nu förlänger du sitt kontrakt inför säsongerna 2019/20 och 2020/21.

– Jag trivs väldigt bra i Göteborg och i Pixbo Wallenstam och känner förtroende hos tränarna. Under hösten har jag börjat studera också, kombinationen innebandyn och studier känns superbra, därför blir jag Göteborg och Pixbo Wallenstam trogen i två år till – minst.

Adam är nu inne på sin femte säsong i SSL, debuten skedde 2014/15 med Granlo. Han värvades till Pixbo Wallenstam som back men är idag center.

– Under ungdomsåren var jag alltid back, men jag spelade en del forward och center i Granlo. Jag är väl hygglig på få tillslag och mindre ytor så omställningen gick relativt snabbt och smärtfritt. Det var nog bra att Jonas (Eliasson, huvudtränare i Pixbo Wallenstam, red. anm) tyckte att jag var för dålig som back då jag varken är raketsnabb eller bamsestark. Nu kanske jag har turen att få pilla in någon boll ibland vilket är kul. Jag ser mig själv mer som center idag.

Huvudtränare Jonas Eliasson säger såhär om att Persson väljer att förlänga sitt kontrakt.

– Jag är väldigt glad över det, Adam är en superseriös lagspelare som alltid ger 100 % och en spelare med fint spelsinne och fina handleder. Dessutom är han en flexibel spelare som kan användas i olika roller och som är och som kommer att bli viktig i vår satsning mot framgångar.

Sportchef Rikard Jonsson är nöjd med att lagbygget inför framtiden redan har börjat.

– Adam är viktig för Pixbo Wallenstam då han är en etablerad SSL-spelare trots sin unga ålder. Att han förlänger med oss och vill fortsätta sin utveckling hos oss gör mig både glad och stolt.