Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Pressmeddelande: Kalle Lundgren flyttas upp till SSL

19 april 2019 10:00
SSL HERR

Kommande säsong tar målvaktstalangen Kalle Lundgren steget från Pixbo Wallenstams akademilag i division 1 till klubbens lag i Svenska Superligan (SSL). Pixbo Wallenstam fortsätter således att lyfta upp talanger från Akademin till SSL-lagen. Senaste spelaren att ta steget upp är alltså U19-landslagsmålvakten Kalle Lundgren.

Innan debutsäsongen i SSL väntar en spännande säsongsavslutning för Kalle, först Innebandyfesten i Växjö den 19-21 april med Pixbo Wallenstams lag i juniorallsvenskan och sedan VM med svenska U19-landslaget 8-12 maj i Halifax, Kanada.


Kalle Lundgren själv om flytten till SSL:

– En dröm som går i uppfyllelse, det är jätteroligt att få chansen. Det blir ett kvitto på att föreningen gillar det jag gör och jag är övertygad om att jag kommer att fortsätta utvecklas i Pixbo Wallenstams miljö med Jon Hedlund och Pontus Boman som mentorer. Största skillnaden kommer nog att bli tempot.

Innan debutsäsongen i SSL väntar en spännande säsongsavslutning för Kalle, först Innebandyfesten i Växjö den 19-21 april med Pixbo Wallenstams lag i juniorallsvenskan, för andra året i rad.

– Väldigt kul! Precis som förra året är det åtta duktiga lag som spelar om guldet, det är mitt sista år som junior så det har varit ett mål under säsongen att ta oss till Innebandyfesten.

Och sedan VM med svenska U19-landslaget 8-12 maj i Halifax, Kanada.

– Jag har varit med från starten med 00-kullen vilket såklart har varit jätteroligt. Det har resulterat i Finnkampen och Euro Floorball Tour och får nu krönas med ett VM.

Sportchef Rikard Jonsson är stolt över att flytta upp ännu en talang från egna led.

– Kalle är en av Sveriges mest framstående målvakter i sin ålder och det ska bli kul att få utveckla honom ytterligare i vårt SSL-lag. Att han kommer från egna led och att han är en ambitiös, seriös och målmedveten person gör detta till en grymt spännande värvning.

Bild: Idrottsfoto (fri att använda)