Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Söndag
22 Sep 1 match
Tisdag
24 Sep 1 match
Fredag
27 Sep 1 match
Söndag
29 Sep 1 match
Onsdag
02 Okt 1 match
Fredag
04 Okt 1 match
Söndag
06 Okt 2 matcher
Torsdag
10 Okt 1 match
Lördag
12 Okt 1 match
Söndag
13 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Tisdag
22 Okt 1 match
Lördag
26 Okt 1 match
Söndag
27 Okt 1 match
Lördag
02 Nov 1 match
Söndag
03 Nov 1 match
Söndag
10 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 2 matcher
Onsdag
27 Nov 1 match

Pressmeddelande: Thomas Andersson ny huvudtränare för Pixbo Wallenstams herrar

8 augusti 2019 10:00
SSL HERR

En trio kommer att leda Pixbo Wallenstams herrar i SSL kommande säsong. En trio bekanta ansikten bestående av åter hemvändare. Thomas Andersson ska leda skutan som huvudtränare.

Det är inte bara spelartrupperna som ska pusslas ihop inför en ny säsong, så även ledarstaberna. Nu är sportchefen för Pixbo Wallenstams SSL-herrar, Rikard Jonsson, klar med sitt ledarpussel. Han förklarar hur man tänkte när man satte ihop staben inför säsongen 2019/20.


– Nytt för säsongen är att vi i SSL-herr kommer att jobba med tre coacher i vår ledarstab. Tre tränare som bidrar med olika kunskaper, spetskompetenser och arbetsområden som tillsammans kommer att höja den totala kompetensen i vår spelartrupp. Med detta upplägg får vi en dynamisk stab som tillsammans utifrån olika ingångar kommer att ge våra spelare maximal utbildning, coachning och stimulans. Detta i ett led att flytta fram Pixbo Wallenstam position ytterligare, till den nivån som vi skall vara på.

Första pusselbiten i bygget är han som ska styra skutan, huvudtränare Thomas Andersson. Han representerade själv Pixbo (Wallenstam) i högsta serien 1990-1997. Därefter blev det två år i Schweiz - ett som spelande/assisterande tränare i Alligator Malans och ett som huvudtränare i nuvarande Grasshoppers. Han har även tränat Stenungsunds herrar och Kungälvs damer i nuvarande Allsvenskan.

Kommande säsong gör han debut som SSL-tränare.

– Det känns lagom pirrigt men framför allt väldigt inspirerande med utmaningen att ta laget förbi kvartsfinal igen. Både ledarstaben och truppen känns oerhört spännande med en mix av rutinerade spelare som blandas med duktiga talanger för att ge oss fart och fläkt i spelet.

Det måste vara lite speciellt att debuten som SSL-tränare sker i din gamla klubb?

– Absolut, det är ett kvitto på att klubben minns mig för de åren jag gjorde på planen, för det jag presterat som ledare de senaste åren och att klubben tror att jag kan bidra till lagets utveckling så högt upp i seriesystemet som SSL. Jag har alltid haft hjärtat kvar hos Pixbo Wallenstam och det är skönt att vi nu kommit igång med arbetet på riktigt.

Andra pusselbiten är assisterande tränare, Tim Wiklund. Även han ett nygammalt namn i kubben.

Efter åtta säsonger och fyra SM-brons för och med Pixbo Wallenstam avslutade han sin spelarkarriär med en säsong i Lindås Rasta. Nu debuterar han som tränare

– Ska man debutera ska man göra det rejält. Det ska bli kul att komma nära laget och kunna bidra med såväl innebandykunskaper, ledaregenskaper som professionalism. Jag var i klubben när många av spelarna kom så jag har varit med på nästan hela deras resa. Förhoppningsvis kan jag utnyttja det till min fördel och coacha på ett mer närvarande och detaljerad sätt.

Du var en ledargestalt ute på plane. Vad kommer du att ta med dig av det in i båset?

– Både på och utanför planen har jag varit en ledare som spelare, jag ska försöka bidra med just ledarskap och struktur även nu samt försöka att bli en brygga mellan spelarna och övriga staben.

Tredje pusselbiten i ledarstaben är Per Tjusberg som numera är utvecklingsansvarig i föreningen. Han har tidigare varit huvudtränare för såväl SSL-herr som SSL-dam och är läktarcoach för det svenska damlandslaget.

Hela ledarstaben:

Huvudtränare: Thomas Andersson

Assisterande tränare: Tim Wiklund

Lagledare /materialare: Dennis Abrahamsson

Fystränare: Marcus Algotsson

Fysioterapeut: Martin Bolmér

Målvaktstränare: Pontus Boman

Bild ovan: Fri att använda. Från vänster: Thomas Andersson, Per Tjusberg, Tim Wiklund.

© Pixbo.se