Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Pressmeddelande: Första nyförvärvet klart för Pixbo Wallenstams herrar

21 februari 2020 08:00
SSL HERR

Silly season är igång och Pixbo Wallenstams herrar inledde den med två viktiga kontraktsförlängningar: Gustav Fritzell och Jon Hedlund. Nu presenteras första nyförvärvet inför säsongen 2020/21: Marcus Peil från RIG Umeå. Marcus är Onsalakille från början så steget till Pixbo Wallenstam via tre år på RIG var inte jättelångt.


– Jag hade lite olika alternativ att välja på så till en början var det lite svårt. Sedan blev det mer och mer solklart ju längre tiden gick. Helheten kändes bäst i Pixbo Wallenstam. Man vågar satsa på unga spelare samtidigt som man toppar det med en väldigt bra spets. Sedan fick jag ett väldigt gott intryck av laget, tränarna och allt runt omkring när jag var och provtränade.

Under sin tid i RIG Umeå har Marcus bland annat fått representera Sverige i U19-landslaget

– Det var jätteroligt att få testa på spel på internationell nivå. Att få chansen att spela tillsammans med landets bästa spelare i samma ålder mot tufft motstånd var väldigt utvecklande.

Nu väntar först studenten och sedan SSL debut.

– Jag är inställd på väldigt tufft motstånd både på träning och match vilket kommer att vara väldigt utvecklande. Målet är att göra så bra ifrån sig som möjligt, att komma in i laget, att kunna bidra så att laget presterar bra och att på sikt etablera mig som SSL-spelare.

Sportchef Rikard Jonsson säger såhär om sitt första nyförvärv inför kommande säsong.

– Att vi lyckats knyta till oss en av Sveriges mest jagade talanger känns otroligt bra. Marcus är en modern innebandyspelare som gör mycket poäng vilket han har bevisat denna säsong med RIG i Allsvenskan. Pixbo Wallenstam har tålamodet och kunskapen att fortsatt utveckla Marcus till att bli en etablerad SSL-spelare. Vi har gjort det förr och vi gör det igen, att Marcus dessutom redan pratar flytande Göteborgska gör det hela extra bra.

Fakta Marcus Peil

  • Född: 2001-03-26
  • Position. Forward
  • Moderklubb: Onsala IBK
  • Har också spelat i : RIG Umeå IBF och Lindås Rasta IBK
  • Landskamper: 5 U19
  • Meriter: SM-guld HJ18 (2019 och 2018), SM-brons P16 (2017)

Bild: Fri att använda, © pixbo.se