Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Idag 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Pressmeddelande: Första nyförvärvet klart för Pixbo Wallenstams herrar

21 februari 2020 08:00
SSL HERR

Silly season är igång och Pixbo Wallenstams herrar inledde den med två viktiga kontraktsförlängningar: Gustav Fritzell och Jon Hedlund. Nu presenteras första nyförvärvet inför säsongen 2020/21: Marcus Peil från RIG Umeå. Marcus är Onsalakille från början så steget till Pixbo Wallenstam via tre år på RIG var inte jättelångt.


– Jag hade lite olika alternativ att välja på så till en början var det lite svårt. Sedan blev det mer och mer solklart ju längre tiden gick. Helheten kändes bäst i Pixbo Wallenstam. Man vågar satsa på unga spelare samtidigt som man toppar det med en väldigt bra spets. Sedan fick jag ett väldigt gott intryck av laget, tränarna och allt runt omkring när jag var och provtränade.

Under sin tid i RIG Umeå har Marcus bland annat fått representera Sverige i U19-landslaget

– Det var jätteroligt att få testa på spel på internationell nivå. Att få chansen att spela tillsammans med landets bästa spelare i samma ålder mot tufft motstånd var väldigt utvecklande.

Nu väntar först studenten och sedan SSL debut.

– Jag är inställd på väldigt tufft motstånd både på träning och match vilket kommer att vara väldigt utvecklande. Målet är att göra så bra ifrån sig som möjligt, att komma in i laget, att kunna bidra så att laget presterar bra och att på sikt etablera mig som SSL-spelare.

Sportchef Rikard Jonsson säger såhär om sitt första nyförvärv inför kommande säsong.

– Att vi lyckats knyta till oss en av Sveriges mest jagade talanger känns otroligt bra. Marcus är en modern innebandyspelare som gör mycket poäng vilket han har bevisat denna säsong med RIG i Allsvenskan. Pixbo Wallenstam har tålamodet och kunskapen att fortsatt utveckla Marcus till att bli en etablerad SSL-spelare. Vi har gjort det förr och vi gör det igen, att Marcus dessutom redan pratar flytande Göteborgska gör det hela extra bra.

Fakta Marcus Peil

  • Född: 2001-03-26
  • Position. Forward
  • Moderklubb: Onsala IBK
  • Har också spelat i : RIG Umeå IBF och Lindås Rasta IBK
  • Landskamper: 5 U19
  • Meriter: SM-guld HJ18 (2019 och 2018), SM-brons P16 (2017)

Bild: Fri att använda, © pixbo.se