Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Båda SSL-lagen vidare till steg fyra i Svenska Cupen

15 september 2021 23:23
SSL DAM/HERR

Under onsdagen spelade både SSL dam och SSL herr steg tre i Svenska Cupen. Det slutade med två segrar för Pixbo Wallenstams del och man är därmed vidare till steg fyra.


Steg tre av Svenska Cupen är genomfört, det slutade med tre segrar och avancemang för Pixbo Wallenstam.

PW Herr

Herrarna mötte Linköping i åttondelsfinal i ett dubbelmöte. I match ett vände man och vann i Wallenstam Arena i söndags efter bland annat två mål och tre assist (2+3) av Oskar Weissbach och en straffräddning av Jon Hedlund.

Under onsdagen väntade returmatch i Linköpings Sporthall och även här hamnade Pixbo Wallenstam i underläge, men till skillnad från söndagen återtog Linköping kommandot och vann matchen med 8-4. Därmed fick sudden death avgöra vilket lag som skulle gå till kvartsfinal. Väl där stte Martin Ojaniemi avgörandet efter en fin pass av Martin Östholm med mindre än två minuter kvar av tilläggstiden. Precis som i match ett blev Oskar Weissbach poängbäst, nu med 2+1.

"En grinig och hetsig match som verkade gynna Linköping men som i slutet av andra såg ut att reda upp sig då vi vände 1-3 till 4-3. I det skedet började det kännas som i hemmamatchen och att allt skulle lösa sig. Dock gjorde inledningen av tredje att vi efter en stund snällt fick börja planera för förlängningen. Tack 'Oja' för att cupen lever vidare", säger huvudtränare Thomas Andersson.

...

PW Dam

Damerna mötte Malmö i Baltiska Hallen i kvartsfinal. Bortalaget tog tag i matchen från början och släppte sedan aldrig taget. Slutresultatet skrevs till en bekväm 9-2 seger med rävögon sett. Poängbäst blev backarna Flurina Marti (nyförvärv från Schweiz) och Moa Andersson med 2+1 vardera.

"Att åka ner till Malmö, ett förväntat lag på övre halvan av serien så småningom och vinna med 9-2 är väldigt starkt. Med boll tycker jag inte att vi kommer upp i den nivå vi önskar men vår arbetsinsats och försvarsspel inklusive målvaktsspel är klart godkänt. Det är också positivt att fyra av nio mål kommer från våra backar", säger huvudtränare Jonas Gustafsson

...

För fortsatta tider och motståndare i cupen, håll utkik på Pixbo.se